Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της “σούπερ γρίπης”; – Πώς θα καταλάβουμε ότι την κολλήσαμε; – Τα συμπτώματα

Δε, 15 Δεκ 2025 11:54

Τα 3 πιο τυχερά ζώδια του 2026 – Το σύμπαν τους ανοίγει κλειστούς δρόμους…

Δε, 15 Δεκ 2025 09:09

Παγκόσμιο σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο! Νεκρός μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι ο πασίγνωστος…

Δε, 15 Δεκ 2025 08:36
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτές είναι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Τρ, 6 Απρ 2021 15:01 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στην περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προχωρά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κυρώσεις βάζουν στο στόχαστρο την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά και τέσσερα ανώτερα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ. Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων είναι προγραμματισμένη να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register) την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Κυρώσεις Εναντίον της SSB
– Οποιαδήποτε υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα εκδώσει ή χορηγήσει οποιαδήποτε ειδική άδεια ή εξουσιοδότηση σε κάθε περίπτωση που η σχετική νομοθεσία απαιτεί εξέταση ή έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εξαγωγή ή την επανεξαγωγή αγαθών ή τεχνολογίας στην SSB.

– Απαγορεύεται στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια ή να παρέχουν πιστώσεις στην SSB που θα υπερβαίνουν το ποσό των 10.000.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και προβλέπει ως μοναδική εξαίρεση τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της SSB που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

– Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα εγκρίνει την έκδοση οποιασδήποτε εγγύησης, ασφάλισης, και επέκτασης πίστωσης σε σχέση με την εξαγωγή οποιωνδήποτε αγαθών ή υπηρεσιών στην SSB.

– Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν την επιρροή τους σε όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιταχθούν σε οποιοδήποτε δάνειο προς την SSB.

Κυρώσεις Εναντίον Φυσικών Προσώπων
Εκτός από τον πρόεδρο της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, στο στόχαστρο των κυρώσεων μπαίνουν ο αντιπρόεδρος Φαρούκ Γιζίτ, ο επικεφαλής αεράμυνας και διαστήματος Σερχάτ Γκντσόγλου και ο διευθυντής των προγραμμάτων περιφερειακής αεράμυνας Μουσταφά Αλπέρ Ντενίζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι Αυτές Διάφορα εναντίον κυρώσεις Ντιπάρτμεντ: Στέιτ Τουρκίας τους
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο σοβαρή είναι η παραλλαγή H3N2 της “σούπερ γρίπης”; – Πώς θα καταλάβουμε ότι την κολλήσαμε; – Τα συμπτώματα
Δε, 15 Δεκ 2025 11:54
Τα 3 πιο τυχερά ζώδια του 2026 – Το σύμπαν τους ανοίγει κλειστούς δρόμους…
Δε, 15 Δεκ 2025 09:09
Παγκόσμιο σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο! Νεκρός μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι ο πασίγνωστος…
Δε, 15 Δεκ 2025 08:36
Αυτό είναι το πιο σπάνιο ζώδιο! – Λίγοι γεννιούνται με αυτό…
Δε, 15 Δεκ 2025 05:00
Θα συζητηθεί πολύ! Έρχεται καταγγελία για σ@@@@@ κακοποίηση, κατά κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή – Ποιος είναι;
Κυ, 14 Δεκ 2025 20:43
Αίγιο: Σενάριο ταινίας με τραγικό τέλος! “Άνθρωπέ μου…” Χτύπησε τον γιατρό του νοσοκομείου και μετά από λίγες ώρες…
Κυ, 14 Δεκ 2025 20:34
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.