Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

4 ζώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο – Ανταμείβονται από το Σύμπαν και ξεπερνάνε τα εμπόδια

Σα, 19 Σεπ 2026 14:58

Μαζωνάκης – Σοκαριστική καταγγελία από ζευγάρι για τη γιατρό στο Κολωνάκι

Σα, 19 Σεπ 2026 14:55

Ελλάδα: Θρίλερ σε εξέλιξη με μαθήτρια – Πήγε στο σχολείο και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι

Σα, 19 Σεπ 2026 14:51
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτές είναι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Τρ, 6 Απρ 2021 15:01 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Στην περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προχωρά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κυρώσεις βάζουν στο στόχαστρο την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά και τέσσερα ανώτερα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ. Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων είναι προγραμματισμένη να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register) την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Κυρώσεις Εναντίον της SSB
– Οποιαδήποτε υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα εκδώσει ή χορηγήσει οποιαδήποτε ειδική άδεια ή εξουσιοδότηση σε κάθε περίπτωση που η σχετική νομοθεσία απαιτεί εξέταση ή έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εξαγωγή ή την επανεξαγωγή αγαθών ή τεχνολογίας στην SSB.

– Απαγορεύεται στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια ή να παρέχουν πιστώσεις στην SSB που θα υπερβαίνουν το ποσό των 10.000.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και προβλέπει ως μοναδική εξαίρεση τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της SSB που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

– Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα εγκρίνει την έκδοση οποιασδήποτε εγγύησης, ασφάλισης, και επέκτασης πίστωσης σε σχέση με την εξαγωγή οποιωνδήποτε αγαθών ή υπηρεσιών στην SSB.

– Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν την επιρροή τους σε όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιταχθούν σε οποιοδήποτε δάνειο προς την SSB.

Κυρώσεις Εναντίον Φυσικών Προσώπων
Εκτός από τον πρόεδρο της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, στο στόχαστρο των κυρώσεων μπαίνουν ο αντιπρόεδρος Φαρούκ Γιζίτ, ο επικεφαλής αεράμυνας και διαστήματος Σερχάτ Γκντσόγλου και ο διευθυντής των προγραμμάτων περιφερειακής αεράμυνας Μουσταφά Αλπέρ Ντενίζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι Αυτές Διάφορα εναντίον κυρώσεις Ντιπάρτμεντ: Στέιτ Τουρκίας τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 ζώδια θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο – Ανταμείβονται από το Σύμπαν και ξεπερνάνε τα εμπόδια
Σα, 19 Σεπ 2026 14:58
Μαζωνάκης – Σοκαριστική καταγγελία από ζευγάρι για τη γιατρό στο Κολωνάκι
Σα, 19 Σεπ 2026 14:55
Ελλάδα: Θρίλερ σε εξέλιξη με μαθήτρια – Πήγε στο σχολείο και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι
Σα, 19 Σεπ 2026 14:51
Βάλε σκόρδα… Αυτά είναι τα 3 πιο ζηλιάρικα ζώδια που πιάνει το μάτι τους!
Σα, 19 Σεπ 2026 09:34
Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά το επόμενο διάστημα; Ποιοι τα δικαιούνται;
Σα, 19 Σεπ 2026 09:24
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή! Πού θα ρίξει πολύ νερό και πότε
Σα, 19 Σεπ 2026 09:21
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.