Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τραγική εξελίξη στην υπόθεση εξαφάνισης πατέρα και γιου – Ο πατέρας βρέθηκε…

Τρ 26 Σεπ 2023 14:13

Εξελίξεις στο θρίλερ εξαφάνισης πατέρα και γιου – Βρέθηκε ο 38χρονος γιος…

Τρ 26 Σεπ 2023 13:26

“Μάγισσα”: Η σοκαριστική σκηνή της πρεμιέρας που συντάραξε τους τηλεθεατές!

Τρ 26 Σεπ 2023 12:59
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυτές είναι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τους S-400

Τρ 6 Απρ 2021 15:01 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email

Στην περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον της Τουρκίας για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προχωρά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι κυρώσεις βάζουν στο στόχαστρο την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία (SSB) αλλά και τέσσερα ανώτερα στελέχη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρόεδρος της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ. Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την περαιτέρω εξειδίκευση των κυρώσεων είναι προγραμματισμένη να δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Federal Register) την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Κυρώσεις Εναντίον της SSB
– Οποιαδήποτε υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δεν θα εκδώσει ή χορηγήσει οποιαδήποτε ειδική άδεια ή εξουσιοδότηση σε κάθε περίπτωση που η σχετική νομοθεσία απαιτεί εξέταση ή έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εξαγωγή ή την επανεξαγωγή αγαθών ή τεχνολογίας στην SSB.

– Απαγορεύεται στα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χορηγούν δάνεια ή να παρέχουν πιστώσεις στην SSB που θα υπερβαίνουν το ποσό των 10.000.000 δολαρίων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα έχει ισχύ για ένα χρόνο και προβλέπει ως μοναδική εξαίρεση τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της SSB που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

– Η Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα εγκρίνει την έκδοση οποιασδήποτε εγγύησης, ασφάλισης, και επέκτασης πίστωσης σε σχέση με την εξαγωγή οποιωνδήποτε αγαθών ή υπηρεσιών στην SSB.

– Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν την επιρροή τους σε όλα τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αντιταχθούν σε οποιοδήποτε δάνειο προς την SSB.

Κυρώσεις Εναντίον Φυσικών Προσώπων
Εκτός από τον πρόεδρο της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ, στο στόχαστρο των κυρώσεων μπαίνουν ο αντιπρόεδρος Φαρούκ Γιζίτ, ο επικεφαλής αεράμυνας και διαστήματος Σερχάτ Γκντσόγλου και ο διευθυντής των προγραμμάτων περιφερειακής αεράμυνας Μουσταφά Αλπέρ Ντενίζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είναι Αυτές Διάφορα εναντίον κυρώσεις Ντιπάρτμεντ: Στέιτ Τουρκίας τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγική εξελίξη στην υπόθεση εξαφάνισης πατέρα και γιου – Ο πατέρας βρέθηκε…
Τρ 26 Σεπ 2023 14:13
Εξελίξεις στο θρίλερ εξαφάνισης πατέρα και γιου – Βρέθηκε ο 38χρονος γιος…
Τρ 26 Σεπ 2023 13:26
“Μάγισσα”: Η σοκαριστική σκηνή της πρεμιέρας που συντάραξε τους τηλεθεατές!
Τρ 26 Σεπ 2023 12:59
Ανδρέας Μικρούτσικος – Χρύσλα Γεωργακοπούλου: Ομηρικός καυγάς στον “αέρα” – Μαλλιά κουβάρια στο πλατό
Τρ 26 Σεπ 2023 11:22
Μεσσηνία: “Άγιο” είχε 66χρονος – Ο αδερφός του, οι πυροβολισμοί και η μουριά…
Τρ 26 Σεπ 2023 10:39
Ένταση στον “αέρα” με Ελεονώρα Μελέτη – Νανά Παλαιτσάκη: “Να τρελαθείς, αλλά να μάθεις και αλήθειες”
Τρ 26 Σεπ 2023 10:00
Net-time.gr
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
© 2023 net-time.gr Designed by net-time.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.