Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

4 ζώδια, μέχρι τέλος Απριλίου, θα αναγεννηθούν, από τις στάχτες τους! Το σύμπαν τους δίνει ευκαιρίες!

Πα, 10 Απρ 2026 00:14

Νηστεία Μεγάλου Σαββάτου: Τι τρώμε μετά την Πρώτη Ανάσταση; Οι περισσότεροι κάνουν λάθος

Πε, 9 Απρ 2026 22:19

Εύβοια: Μεγάλη αναστάτωση μέσα στην εκκλησία! Τη στιγμή που διάβαζε ο ιερέας το Ευαγγέλιο…

Πε, 9 Απρ 2026 22:13
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Εύβοια: Φίδι που κολυμπούσε στη θάλασσα ανενόχλητο σκόρπισε τον πανικό

Πε, 3 Αυγ 2023 18:01 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Αναστάτωση προκάλεσε στους λουόμενους ένα φίδι που βρέθηκε να κολυμπά μέσα στη θάλασσα.

Φαίνεται, πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ερπετό αναζητά λίγες στιγμές δροσιάς στη συγκεκριμένη παραλία, καθώς το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εθεάθη να κολυμπά δίπλα σε αντιδήμαρχο, ο οποίος σάστισε, μόλις το αντιλήφθηκε.

Σύμφωνα με το evima.gr, πρόκειται για δεντρογαλιά, φίδι το οποίο ως γνωστόν θεωρείται ακίνδυνο το οποίο και ειδικότερα μπαινοβγαίνει στη θάλασσα έχοντας εγκλωβιστεί επί της ουσίας στα βράχια μώλου της περιοχής.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Γκότσης που προσπάθησε να πιάσει το φίδι μέσα από τα βράχια.

Δεν έχει καταστεί εφικτή μέχρι στιγμής η απομάκρυνση από το σημείο.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στο σημείο προκαλεί άγχος και ανασφάλεια στους πολίτες που κάνουν τα μπάνια τους στο σημείο αφού την παραλία επισκέπτονται παιδιά τα οποία πολύ συχνά, τις τελευταίες ημέρες το συνάντησαν μπροστά τους.

Η δεντρογαλιά (λέγεται και ζαμενής επιστημονική ονομασία “τυρία η δάλειος”, Hierophis gemonensis) είναι ανιοβόλο φίδι της οικογένειας κολουβρίδες της τάξης Λεπιδωτά.

Φθάνει σε μήκος τα 120 εκ και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ. Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ζει σε δάση και ξηρές περιοχές της νότιας Ευρώπης, της Μικράς Ασίας, της Δαλματίας και της Νοτιοδυτικής Ασίας.

Ειδικότερα στην Ευρώπη, απαντάται στην Αλβανία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην Ιταλία, στο Μαυροβούνιο, στη Σλοβενία, στην Ελλάδα (σε νησιά όπως στην Κρήτη, την Εύβοια, στα Κύθηρα και στα Επτάνησα) και στην Κροατία.

Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά και τρωκτικά αλλά και πτηνά. Ο ζαμενής δεν θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι δεν έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο εάν απειληθεί άμεσα, η αρπαχτεί.

Δείτε το φίδι να κολυμπά στη θάλασσα:

ανενόχλητο Διάφορα Εύβοια: θάλασσα κολυμπούσε. πανικό που σκόρπισε στη τον φίδι
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 ζώδια, μέχρι τέλος Απριλίου, θα αναγεννηθούν, από τις στάχτες τους! Το σύμπαν τους δίνει ευκαιρίες!
Πα, 10 Απρ 2026 00:14
Νηστεία Μεγάλου Σαββάτου: Τι τρώμε μετά την Πρώτη Ανάσταση; Οι περισσότεροι κάνουν λάθος
Πε, 9 Απρ 2026 22:19
Εύβοια: Μεγάλη αναστάτωση μέσα στην εκκλησία! Τη στιγμή που διάβαζε ο ιερέας το Ευαγγέλιο…
Πε, 9 Απρ 2026 22:13
Μην παραγγέλνετε αυτά τα φαγητά! Όσοι δούλεψαν σε ταβέρνες αποκαλύπτουν τα “βρώμικο” μυστικό
Πε, 9 Απρ 2026 20:00
Αυτή η κρέμα των γιαγιάδων μας κάνει τις ρυτίδες να μην φαίνονται, μετά τα 50
Πε, 9 Απρ 2026 18:26
Δώρο 800 ευρώ στις συντάξεις – Για ποιους…
Πε, 9 Απρ 2026 18:09
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.