Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτό είναι το όνομα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα – Δεν το περίμενε κανείς!

Τρ, 26 Μάι 2026 21:53

Συντάξεις Ιουλίου: Τότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι με βάση το νέο σύστημα

Τρ, 26 Μάι 2026 21:45

Πρέβεζα: Ανείπωτη τραγωδία με νεαρή μητέρα δύο παιδιών!

Τρ, 26 Μάι 2026 21:38
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Φρίκη και ανατριχίλα! Έκρυβε τα παιδιά της για 4 χρόνια μέσα σε… – Το λάθος που την “έκαψε”

Τρ, 23 Σεπ 2025 21:46 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Όκλαντ γράφτηκε ο επίλογος στην σοκαριστική υπόθεση παιδοκτονίας με δράστιδα μία 43χρονη Νεοζηλανδή, η η οποία κρίθηκε ένοχη ότι σκότωσε τα δύο παιδιά της.

Τον Ιούνιο του 2018, η Χακιούνγκ Λι, έδωσε στα δύο παιδιά της, την οκτάχρονη Γιούνα Τζο και την εξάχρονη Μίνου Τζο, υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Αφού τα παιδιά πέθαναν, τοποθέτησε τα άψυχα σώματά τους σε βαλίτσες τις οποίες έκρυβε επί τέσσερα χρόνια σε μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη.

“Δεν έχω παιδιά”
Οι σοροί των παιδιών βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2022. Η μητέρα τους, είχε εν τω μεταξύ, διαφύγει από τη χώρα και είχε εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα. Κόβοντας την επαφή με φίλους και συγγενείς, η Λι ήταν αδύνατο να εντοπιστεί. Τελικά, όμως βρέθηκε από τη μητέρα της σε νοσοκομείο καθώς κάποια στιγμή εισήχθη σε κλινική για ψυχιατρική θεραπεία το 2022.

Η μητέρα της Λι και ο πάστορας της μητέρας της τη ρώτησαν πού βρίσκονταν τα παιδιά της. Η γυναίκα απαντούσε μονότονα: “Δεν έχω παιδιά”.

Η παιδοκτόνος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2022 στη Νότια Κορέα και εκδόθηκε στη Νέα Ζηλανδία, μετά από επίσημο αίτημα επιστροφής της στη χώρα για να δικαστεί.

Η σοκαριστική ανακάλυψη της Γιούνα και της Μίνου έγινε όταν η Λι άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και, το 2022, σταμάτησε να πληρώνει ενοίκια για την αποθήκη στο Όκλαντ. Κάποια στιγμή, το περιεχόμενο της αποθήκης πουλήθηκε στο διαδίκτυο και κάποιοι άνθρωποι αγόρασαν τις κλειστές βαλίτσες. Μόνο που όταν τις άνοιξαν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα.

Μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι και τα δύο παιδιά ήταν ντυμένα και τυλιγμένα, το καθένα ξεχωριστά με πολλαπλές στρώσεις πλαστικού.

Έκθεση νεκροτομής αποκάλυψε ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου των δύο παιδιών, λόγω των τεσσάρων ετών που είχαν περάσει μεταξύ της δολοφονίας τους και της ανακάλυψης των σορών τους. Ιατροδικαστής που κατέθεσε στο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν τα παιδιά είχαν πεθάνει λόγω υπερβολικής δόσης ή αν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε για να τα καταστήσει ανίκανα πριν από τον “θάνατό τους με άλλο τρόπο”.

Το 2022, η Λι, η οποία είναι πολίτης της Νέας Ζηλανδίας, είχε αλλάξει το όνομά της. Ενώπιον του δικαστηρίου, ομολόγησε την πράξη της, ωστόσο, οι συνήγοροί της υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να της αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο λόγω ψυχικής νόσου.

Η υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων της βασίστηκε στο πώς βίωσε την απώλεια του συζύγου της από καρκίνο το 2017, γεγονός που, όπως είπαν την κατέστρεψε και ότι μέσα στον παραλογισμό της πίστεψε ότι ήταν “ηθικό σωστό” να σκοτώσει τα παιδιά της.

Ο συνήγορος δήλωσε στο δικαστήριο ότι η μητέρα δύο παιδιών είχε καταβληθεί ψυχικά μετά τον θάνατο του συζύγου της από καρκίνο το 2017, και ότι πίστευε ότι το “ηθικά σωστό” ήταν να σκοτώσει τα παιδιά της.

Είπαν επίσης, ότι μετά τον θάνατο του Ίαν Τζο από καρκίνο το 2017, περίπου έξι μήνες πριν η Λι προβεί στην αποτρόπαια πράξη της, φοβόταν ότι θα αυτοκτονούσε και δεν ήθελε τα παιδιά της να την αντικρίσουν νεκρή.

Η δικαστής Βένινγκ αναγνώρισε ότι η ακροαματική διαδικασία θα προκαλούσε άγχος στη Λι και της έδωσε άδεια να την παρακολουθήσει από άλλη αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς και να συμμετάσχει μέσω βιντεοκλήσης.

Παρά την αναγνώριση ορισμένων ελαφρυντικών, το δικαστήριο εξέδωσε ομόφωνη απόφαση και η Λι κρίθηκε ένοχη και για τις δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Στη Νέα Ζηλανδία, η ανθρωποκτονία επισύρει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη, με ελάχιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών πριν ένας καταδικασμένος δράστης δικαιούται να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους.

– “έκαψε” ανατριχίλα για Διάφορα έκρυβε και λάθος μέσα παιδιά που σε…. Τα την της το Φρίκη χρονιά
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το όνομα του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα – Δεν το περίμενε κανείς!
Τρ, 26 Μάι 2026 21:53
Συντάξεις Ιουλίου: Τότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι με βάση το νέο σύστημα
Τρ, 26 Μάι 2026 21:45
Πρέβεζα: Ανείπωτη τραγωδία με νεαρή μητέρα δύο παιδιών!
Τρ, 26 Μάι 2026 21:38
27 Μαΐου: Η ώρα της αλήθειας έφτασε για αυτά τα 3 ζώδια! Έτσι θα καταφέρουν να πάρουν το “κλειδί” της επιτυχίας
Τρ, 26 Μάι 2026 21:35
Αηδία! Πήρε σαλάτα από πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και βρήκε μέσα…
Τρ, 26 Μάι 2026 21:32
Χολαργός: Αυτός είναι ο πιλότος που π@@@@@@ τη γυναίκα του – Εργαζόμενη σε γνωστό νοσοκομείο το θύμα
Τρ, 26 Μάι 2026 19:01
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.