Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ο 19χρονος “γιος γνωστού πρώην Έλληνα υπουργού” που δεν μάθαμε ποτέ ότι…

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:54

Φθιώτιδα: Αδιανόητο περιστατικό! Κατήγγειλε τον σύζυγό της, ότι τη χτύπησε, φώναξε τη γειτόνισσα και…

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:51

Τα ζώδια Δεκεμβρίου για το 2025 από τον Κώστα Λεφάκη

Τρ, 2 Δεκ 2025 22:09
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Γνωστός μετεωρολόγος προειδοποιεί για ένα φαινόμενο που δεν περίμεναν: “Έρχεται” τσουχτερό κρύο και βοριάδες στη χώρα

Δε, 14 Οκτ 2024 15:38 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Για έναν άλλον τύπο καιρού που κάνει συνήθως την εμφάνισή του τον Νοέμβριο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, που αποδίδει τις εξελίξεις αυτές τον «ωμέγα εμποδιστή».

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, ο «ωμέγα εμποδιστής» είναι επί της ουσίας «ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου (πρώτος χάρτης) και που στην ουσία κλείνει το δρόμο στις κακοκαιρίες αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή».

«Έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε σε έναν άλλο τύπο καιρού που συνήθως τον συναντάμε προχωρημένο Νοέμβριο και μετά όπου γίνεται συνήθως λόγος και για τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας. Με άλλα λόγια πιο ψυχρός αέρας από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κατηφορίσει προς τα μέρη μας εξαιτίας και της έντονης διαφοράς πίεσης που θα δημιουργηθεί και που στην ουσία θα ενισχύσει τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ακόμη και κοντά στα επίπεδα θύελλας (δεύτερος χάρτης). Έτσι λοιπόν θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος ακόμη και πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του τη νύχτα και το πρωί», σημείωσε.

Η ανάρτηση Μαρουσάκη

Ο “ΩΜΕΓΑ” ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΜΒΡΙΑ, ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Με το ημερολόγιο πλέον να δείχνει “καθαρά” φθινόπωρο και τον καιρό να μη θέλει για ακόμη μία φορά να εναρμονιστεί με τις εποχές του έτους έτσι τουλάχιστον όπως τις μάθαμε στα πολύ πιο πίσω χρόνια, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα στη χώρα μας.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ποιος άλλος, ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής όπου στην ουσία πρόκειται για ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου (πρώτος χάρτης) και που στην ουσία κλείνει το δρόμο στις κακοκαιρίες αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή.

Έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε σε έναν άλλο τύπο καιρού που συνήθως τον συναντάμε προχωρημένο Νοέμβριο και μετά όπου γίνεται συνήθως λόγος και για τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας. Με άλλα λόγια πιο ψυχρός αέρας από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κατηφορίσει προς τα μέρη μας εξαιτίας και της έντονης διαφοράς πίεσης που θα δημιουργηθεί και που στην ουσία θα ενισχύσει τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ακόμη και κοντά στα επίπεδα θύελλας (δεύτερος χάρτης). Έτσι λοιπόν θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος ακόμη και πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του τη νύχτα και το πρωί.

ΒΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει από την περιοχή της Ιταλίας να αποδιοργανώσει αυτόν τον αντικυκλώνα και αφού δώσει πολλά και επικίνδυνα νερά στην περιοχή της Ιταλίας, θα απασχολήσει με αρκετά καλές πιθανότητες τη δυτική Ελλάδα.

ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Το σύστημα κακοκαιρίας που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο, χρειάζεται αρκετή παρακολούθηση μιας και αν καταφέρει να “νικήσει” τον αντικυκλώνα που του κλείνει τον δρόμο, θα φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και αρκετά εμπλουτισμένο με υδρατμούς.

Τέτοιες ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες κατά περίπτωση, οδηγούν τα βαρομετρικά χαμηλά ακόμη και στο να λάβουν τροπικά χαρακτηριστικά.

Αυτό γιατί, “παλεύουν” για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αντικυκλώνες εμποδιστές αλληλεπιδρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ θερμές θάλασσες.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση έτσι. Η εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το αν αυτό το χαμηλό καταφέρει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, ή ο αντικυκλώνας το στείλει προς Αφρική μεριά και διαλυθεί εκεί.

Γι’ αυτό και τονίσαμε στον τίτλο της παραγράφου αυτής ότι χρειάζεται παρακολούθηση.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

«Δεν “Έρχεται” βοριάδες για γνωστός ένα… έρχεται και Καιρός κρύο μετεωρολόγος περίμεναν που Προειδοποιεί στη τσουχτερό φαινόμενο χώρα
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο 19χρονος “γιος γνωστού πρώην Έλληνα υπουργού” που δεν μάθαμε ποτέ ότι…
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:54
Φθιώτιδα: Αδιανόητο περιστατικό! Κατήγγειλε τον σύζυγό της, ότι τη χτύπησε, φώναξε τη γειτόνισσα και…
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:51
Τα ζώδια Δεκεμβρίου για το 2025 από τον Κώστα Λεφάκη
Τρ, 2 Δεκ 2025 22:09
Τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι: Το ψωμί του εγγονού και η φρίκη! Τριπλό χτύπημα της μοίρας, σαν ταινία…
Τρ, 2 Δεκ 2025 20:12
Έκτακτο – Μέγα σκάνδαλο στις Βρυξέλλες: Συνελήφθη η…
Τρ, 2 Δεκ 2025 15:01
Το είπε η Άση Μπήλιου!: «Ο Δεκέμβριος έχει εξελίξεις» – Η αποκάλυψή για το 2026, που κανένας δεν τόλμησε να κάνει
Τρ, 2 Δεκ 2025 14:56
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.