Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αυτά τα ζώδια είναι κολλητές «φίδια» που δεν λογαριάζουν τίποτα – Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική

Σα, 25 Ιούλ 2026 00:48

Το παρκάρισμα που άφησε με το στόμα ανοιχτό όλη την Ελλάδα – Τι συνέβη σε ελληνική πόλη

Σα, 25 Ιούλ 2026 00:37

Σύρος: Ο πρώην σύζυγος της 42χρονης μιλάει για πρώτη φορά και αποκαλύπτει – Τι δείχνουν οι κάμερες;

Πα, 24 Ιούλ 2026 22:39
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Η σοκαριστική ιστορία της 16χρονης που δολοφόνησε ανθρώπους επειδή δεν της άρεσαν οι Δευτέρες.

Κυ, 29 Ιαν 2023 15:27 ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η 16χρονη Μπρέντα Σπένσερ ήταν σαν όλα τα κορίτσια της ηλικίας της ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Ζούσε με τον πατέρα της στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. Σαν σήμερα, το πρωί της 29ης Ιανουαρίου του 1979 σηκώθηκε από το κρεβάτι της και συνειδητοποίησε ότι είναι Δευτέρα.
CLOSE

Στάθηκε στο παράθυρο και με το ημιαυτόματο τουφέκι που της είχε κάνει δώρο ο πατέρας της τα προηγούμενα Χριστούγεννα, σημάδεψε την είσοδο του Δημοτικού σχολείου του Κλίβελαντ που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι της. Έριξε 30 σφαίρες, εκ των οποίων η μία σκότωσε τον διευθυντή και η άλλη τον επιστάτη. Τραυματίστηκαν επίσης οκτώ παιδιά κι ένας αστυνομικός.

Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς, η Μπρέντα κλείστηκε στο σπίτι της για επτά περίπου ώρες, προειδοποιώντας τους αστυνομικούς ότι «θα βγω έξω πυροβολώντας», αλλά τελικά παραδόθηκε. Όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί το έκανε, εκείνη απάντησε με φυσικότητα: «Επειδή δεν μου αρέσουν οι Δευτέρες».

Όπως αναφέρει το σαν σήμερα, η αναπάντεχη απάντηση της Σπένσερ ενέπνευσε τους Boomtown Rats, το συγκρότημα του Bob Geldof, να γράψουν την ίδια χρονιά το τραγούδι «I don’t like Mondays». Η ίδια πλέον ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να κάνει αυτήν τη δήλωση. Το τραγούδι, ωστόσο, γνώρισε τεράστια επιτυχία, αφού για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες βρισκόταν στην κορυφή του UK Singles Chart.

Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος, η Σπένσερ δικάστηκε ως ενήλικας.

Κρίθηκε ένοχη για διπλή ανθρωποκτονία και επίθεση με φονικό όπλο. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές της Καλιφόρνια. Από το 1979, το αίτημα της Σπένσερ για αποφυλάκιση έχει απορριφθεί τέσσερις φορές. Πρόκειται ίσως για το πρώτο σύγχρονο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο.

Το 2001, όταν πλέον το φαινόμενο απέκτησε μαζικά χαρακτηριστικά, η Μπρέντα Σπένσερ δήλωσε: «Κάθε φορά που ακούω για πυροβολισμούς σε σχολεία, νιώθω ότι είμαι εν μέρει υπεύθυνη. Άραγε ήταν αυτό που έκανα εγώ που τους έδωσε την ιδέα;».


Πηγή:www.alphanews.live

«Δεν 16χρονης ανθρώπους άρεσαν Δευτέρες. Δολοφόνησε επειδή Ιστορία ιστορίες που σοκαριστική της
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά τα ζώδια είναι κολλητές «φίδια» που δεν λογαριάζουν τίποτα – Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική
Σα, 25 Ιούλ 2026 00:48
Το παρκάρισμα που άφησε με το στόμα ανοιχτό όλη την Ελλάδα – Τι συνέβη σε ελληνική πόλη
Σα, 25 Ιούλ 2026 00:37
Σύρος: Ο πρώην σύζυγος της 42χρονης μιλάει για πρώτη φορά και αποκαλύπτει – Τι δείχνουν οι κάμερες;
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:39
Ραγδαία εξέλιξη στο διπλό έγκλημα στο Αίγιο – Αυτό που βρέθηκε στη Μαρία ανατρέπει όσα ξέραμε
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:24
Πτώχευσε και επίσημα ελληνική αεροπορική εταιρεία – Αγώνας δρόμυο για τους εργαζόμενους
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:15
Ένα βάρος θα φύγει από αυτά τα 3 ζώδια – Η κακοτυχία “τρέχει” μακριά και η αφθονία επιστρέφει
Πα, 24 Ιούλ 2026 19:33
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.