Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Αυτή η σειρά έκανε πάταγο και ρεκόρ τηλεθέασης – Το επεισόδιο της έφτασε στο 58,4%

Τρ, 24 Φεβ 2026 08:37

Κηφισός: Θρίλερ σε εξέλιξη! Ανατριχιαστικά όσα συνέβησαν! Πήγε στην πεζογέφυρα και…

Τρ, 24 Φεβ 2026 08:34

Ελλάδα – Χειροπέδες σε γνωστό μάνατζερ! – Σκηνή βγαλμένη από ταινία στον δρόμο…

Τρ, 24 Φεβ 2026 08:31
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καιρός: Ποια είναι τα φαινόμενα που θα προκαλέσει η “Ψυχρή Λίμνη” στη χώρα μας – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Κυ, 3 Σεπ 2023 18:40 Καιρός
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Μεγάλη κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά σε πολλές περιοχές και ειδικότερα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής κυρίως χώρας.

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα 04.09.2023 έως τουλάχιστον και την Τετάρτη 06.09.2023.

Αιτία για αυτή την επιδείνωση είναι η νοτιοδυτική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα από τα Βόρεια Βαλκάνια προς την χώρα μας και το Ιόνιο πέλαγος, όπου και αναμένεται να αποκοπεί από την γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία (ψυχρή λίμνη) και αργά κινούμενη αναμένεται να διατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου.

Η αργή κίνηση της ψυχρής λίμνης από το Ιόνιο προς την Κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό με την επίμονη και έντονη μεταφορά υδρατμών από το Αιγαίο προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών και επίμονων βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής κυρίως χώρας.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 ο καθηγητής Κώστας Λαγουβάρδος έκανε λόγο για μια «ψυχρή λίμνη», που θα σχηματιστεί πάνω από την περιοχή του νότιου Ιονίου και θα δημιουργήσει την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων με μεγάλη διάρκεια.

Τρίτη και Τετάρτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες, όπως είπε ο κ. Λαγουβάρδος συστήνοντας την απαραίτητη προσοχή, ενώ προέβλεψε βροχές και στον Έβρο, που ταλανίζεται από τις πυρκαγιές.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αναλυτικά τι περιμένουμε τη Δευτέρα 04.09.2023 αναμένουμε:

– Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τοπικά στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι τοπικά και περιορισμένα.

– Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως 8-10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ηπειρωτικά.

– Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Το χρονικό διάστημα από την Τρίτη 05.09.2023 έως την Τετάρτη 06.09.2023 αναμένουμε:

– Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από τα νότια νησιωτικά τμήματα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά.

– Οι βροχές και οι καταιγίδες σε τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αν. Στερεά, στη Χαλκιδική και στα νοτιοδυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και με μεγάλη διάρκεια με αυξημένη την πιθανότητα εκδήλωσης σημαντικών υψών βροχόπτωσης σε μικρό χρονικό διάστημα αυξάνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων.

Ακραία βροχόπτωση κατηγορίας 5
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 5 (Ακραία).

Στο γράφημα παρουσιάζεται ο αναμενόμενος αθροιστικός υετός έως την Τρίτη 05.09.2023.

Δείτε το βίντεο – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ:


«Είναι «Μας – “Ψυχρή blog θα Καιρός κακοκαιρία λίμνη Λίμνη” Ποια που προκαλέσει στη Τα φαινόμενα. χτυπήσει χώρα Ψυχρή
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Αυτή η σειρά έκανε πάταγο και ρεκόρ τηλεθέασης – Το επεισόδιο της έφτασε στο 58,4%
Τρ, 24 Φεβ 2026 08:37
Κηφισός: Θρίλερ σε εξέλιξη! Ανατριχιαστικά όσα συνέβησαν! Πήγε στην πεζογέφυρα και…
Τρ, 24 Φεβ 2026 08:34
Ελλάδα – Χειροπέδες σε γνωστό μάνατζερ! – Σκηνή βγαλμένη από ταινία στον δρόμο…
Τρ, 24 Φεβ 2026 08:31
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια στην Ελλάδα – Τι θα ισχύσει φέτος με την απόφαση της ΕΕ
Δε, 23 Φεβ 2026 21:11
Αυτό είναι το κούρεμα που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα! Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, δεν θέλει styling, και τις κάνει όλες γοητευτικές!
Δε, 23 Φεβ 2026 21:06
Ελλάδα: Έκτακτο – Χάος στις Εθνικές Οδούς! – Ατελείωτες ουρές χιλιομέτρων στη…
Δε, 23 Φεβ 2026 20:59
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.