Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Σύρος: Ο πρώην σύζυγος της 42χρονης μιλάει για πρώτη φορά και αποκαλύπτει – Τι δείχνουν οι κάμερες;

Πα, 24 Ιούλ 2026 22:39

Ραγδαία εξέλιξη στο διπλό έγκλημα στο Αίγιο – Αυτό που βρ’εθηκε στη Μαρία ανατρέπει όσα ξέραμε

Πα, 24 Ιούλ 2026 22:24

Πτώχευσε και επίσημα ελληνική αεροπορική εταιρεία – Αγώνας δρόμυο για τους εργαζόμενους

Πα, 24 Ιούλ 2026 22:15
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Σα, 31 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ασταμάτητα θα δουλέψουν αυτές τις μέρες του καύσωνα τα κλιματιστικά σε σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να προσφέρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Άλλωστε αυτά τα μηχανήματα είναι και ο λόγος που πλέον από τους καύσωνες δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, η χρήση των κλιματιστικών έχει ορισμένους κανόνες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η σωστή θερμοκρασία για την υγεία μας, η σωστή λειτουργία του μηχανήματος και φυσικά η λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να προφυλάξουμε αφενός την τσέπη μας αλλά και αφετέρου το δίκτυο που πάντα αυτές τις μέρες δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, κ. Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία σημαντική είναι για τον κ.Κοντούσια είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

 

βίντεο Διάφορα κάνουμε Καύσωνας κλιματιστικό λάθος μεγάλο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύρος: Ο πρώην σύζυγος της 42χρονης μιλάει για πρώτη φορά και αποκαλύπτει – Τι δείχνουν οι κάμερες;
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:39
Ραγδαία εξέλιξη στο διπλό έγκλημα στο Αίγιο – Αυτό που βρ’εθηκε στη Μαρία ανατρέπει όσα ξέραμε
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:24
Πτώχευσε και επίσημα ελληνική αεροπορική εταιρεία – Αγώνας δρόμυο για τους εργαζόμενους
Πα, 24 Ιούλ 2026 22:15
Ένα βάρος θα φύγει από αυτά τα 3 ζώδια – Η κακοτυχία “τρέχει” μακριά και η αφθονία επιστρέφει
Πα, 24 Ιούλ 2026 19:33
Σοκ στην Καλλιθέα – Ήταν έγκυος και ο πρώην σύντροφός της έκανε κάτι φρικιαστικό
Πα, 24 Ιούλ 2026 19:25
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική – Μεγάλο μπουρίνι σε εξέλιξη – Ρίχνει “καρέκλες”
Πα, 24 Ιούλ 2026 19:17
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.