Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

“Κλείδωσε” η εμμονική ζέστη – Η ανατροπή που αναφέρει γνωστός μετεωρολόγος για την Αττική

Πα, 21 Αυγ 2026 23:21

Ελλάδα: Κρίμα! Μαθεύτηκε ποια πραγματικά ήταν η γυναίκα που επιστρέφοντας στο σπίτι της βρήκε φρικτό θάνατο

Πα, 21 Αυγ 2026 23:17

22 Αυγούστου: Σε 2 ζώδια ανήκει η μέρα – Το ένα “κερδίζει” κάτι πολύτιμο και για το άλλο μπαίνουν όλα σε τάξη

Πα, 21 Αυγ 2026 23:12
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Σα, 31 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ασταμάτητα θα δουλέψουν αυτές τις μέρες του καύσωνα τα κλιματιστικά σε σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να προσφέρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Άλλωστε αυτά τα μηχανήματα είναι και ο λόγος που πλέον από τους καύσωνες δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, η χρήση των κλιματιστικών έχει ορισμένους κανόνες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η σωστή θερμοκρασία για την υγεία μας, η σωστή λειτουργία του μηχανήματος και φυσικά η λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να προφυλάξουμε αφενός την τσέπη μας αλλά και αφετέρου το δίκτυο που πάντα αυτές τις μέρες δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, κ. Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία σημαντική είναι για τον κ.Κοντούσια είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

 

βίντεο Διάφορα κάνουμε Καύσωνας κλιματιστικό λάθος μεγάλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Κλείδωσε” η εμμονική ζέστη – Η ανατροπή που αναφέρει γνωστός μετεωρολόγος για την Αττική
Πα, 21 Αυγ 2026 23:21
Ελλάδα: Κρίμα! Μαθεύτηκε ποια πραγματικά ήταν η γυναίκα που επιστρέφοντας στο σπίτι της βρήκε φρικτό θάνατο
Πα, 21 Αυγ 2026 23:17
22 Αυγούστου: Σε 2 ζώδια ανήκει η μέρα – Το ένα “κερδίζει” κάτι πολύτιμο και για το άλλο μπαίνουν όλα σε τάξη
Πα, 21 Αυγ 2026 23:12
Ελλάδα: Σοκαριστικά όσα είδε να συμβαίνουν ο πατέρας του 5χρονου – Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός είδε τα λούτρινα
Πα, 21 Αυγ 2026 23:06
Αύγουστος: 3 ζώδια κλείνουν στόματα με τον καλύτερο τρόπο – Επιτέλους θα λάμψουν και θα κυριαρχήσουν
Πα, 21 Αυγ 2026 21:13
Πολυεθνική εταιρεία αποσύρει αντικαρκινικό φάρμακο από την Ελλάδα
Πα, 21 Αυγ 2026 20:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.