Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Βόλος: Τους κοψοχόλιασε ο γαμπρός στο γλέντι – Γιατί κατέληξε στο νοσοκομείο

Κυ, 26 Ιούλ 2026 09:26

Ελλάδα: Οικογενειακό δράμα που συγκλονίζει μόνο που το ακούς – Κρατούσε το παιδί της για ένα 24ωρο…

Κυ, 26 Ιούλ 2026 09:21

Σύρος: Οι κινήσεις της 42χρονης, πριν χτυπήσει το κουδούνι, το φαγητό και η τραγωδία – Το στοιχείο που θα “δώσει” την αλήθεια

Κυ, 26 Ιούλ 2026 07:25
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Σα, 31 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ασταμάτητα θα δουλέψουν αυτές τις μέρες του καύσωνα τα κλιματιστικά σε σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να προσφέρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Άλλωστε αυτά τα μηχανήματα είναι και ο λόγος που πλέον από τους καύσωνες δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, η χρήση των κλιματιστικών έχει ορισμένους κανόνες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η σωστή θερμοκρασία για την υγεία μας, η σωστή λειτουργία του μηχανήματος και φυσικά η λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να προφυλάξουμε αφενός την τσέπη μας αλλά και αφετέρου το δίκτυο που πάντα αυτές τις μέρες δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, κ. Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία σημαντική είναι για τον κ.Κοντούσια είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

 

βίντεο Διάφορα κάνουμε Καύσωνας κλιματιστικό λάθος μεγάλο
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόλος: Τους κοψοχόλιασε ο γαμπρός στο γλέντι – Γιατί κατέληξε στο νοσοκομείο
Κυ, 26 Ιούλ 2026 09:26
Ελλάδα: Οικογενειακό δράμα που συγκλονίζει μόνο που το ακούς – Κρατούσε το παιδί της για ένα 24ωρο…
Κυ, 26 Ιούλ 2026 09:21
Σύρος: Οι κινήσεις της 42χρονης, πριν χτυπήσει το κουδούνι, το φαγητό και η τραγωδία – Το στοιχείο που θα “δώσει” την αλήθεια
Κυ, 26 Ιούλ 2026 07:25
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Tι ώρα θα μπουν και ποιοι θα τις πάρουν πρώτοι;
Κυ, 26 Ιούλ 2026 07:09
Για αυτά τα 3 ζώδια, μια πόρτα που παρέμενε κλειστή μέχρι χθες θα ανοίξει επιτέλους στα τέλη Ιουλίου
Σα, 25 Ιούλ 2026 22:58
Κυριακή, 26 Ιουλίου: Αυτά τα 3 ζώδια δεν πρέπει να ανοίξουν σοβαρές συζητήσεις – Θα δουν την αλήθεια πίσω από διάφορες καταστάσεις
Σα, 25 Ιούλ 2026 22:51
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.