Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Το τελευταίο ντελίβερι, η αλλαγή του φαγητού και όσα είδε ο διανομέας την τελευταία του βραδιά

Δε, 19 Οκτ 2026 22:25

Σπάνια προφητική εξομολόγηση του Γιώργου – Όταν ο ίδιος μιλούσε για τον θάνατο – Καθηλωτικός…

Δε, 19 Οκτ 2026 21:54

O «Έρωτας Αρχάγγελος» του Μητροπάνου κρύβει μια σπαρακτική αληθινή ιστορία

Δε, 19 Οκτ 2026 21:36
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Καύσωνας: Το μεγάλο λάθος που κάνουμε με το κλιματιστικό [Βίντεο]

Σα, 31 Ιούλ 2021 21:39 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ασταμάτητα θα δουλέψουν αυτές τις μέρες του καύσωνα τα κλιματιστικά σε σπίτια και χώρους εργασίας προκειμένου να προσφέρουν τις απαραίτητες ανάσες δροσιάς. Άλλωστε αυτά τα μηχανήματα είναι και ο λόγος που πλέον από τους καύσωνες δεν θρηνούμε θύματα όπως πριν μερικές δεκαετίες.

Ωστόσο, η χρήση των κλιματιστικών έχει ορισμένους κανόνες για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι η σωστή θερμοκρασία για την υγεία μας, η σωστή λειτουργία του μηχανήματος και φυσικά η λελογισμένη κατανάλωση ρεύματος προκειμένου να προφυλάξουμε αφενός την τσέπη μας αλλά και αφετέρου το δίκτυο που πάντα αυτές τις μέρες δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, κ. Κοντούσιας μιλώντας στο Open, εξήγησε πως το βασικό λάθος είναι να ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δηλαδή στους 19 και τους 20 βαθμούς, θεωρώντας ότι έτσι βγάζει πιο δροσερό αέρα. Όπως εξήγησε ο ίδιος αν το κάνουμε αυτό το κλιματιστικό θα δουλεύει συνεχώς αδυνατώντας να πετύχει αυτή τη θερμοκρασία στο χώρο όταν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου. Ενδέχεται μάλιστα ο συμπιεστής, η εξωτερική μονάδα δηλαδή, να υποστεί βλάβη και να μείνουμε χωρίς κλιματιστικό ψάχνοντας για τεχνικό. Όπως είπε τα κλιματιστικά πρέπει να ρυθμίζονται 12-13 βαθμούς χαμηλότερα από την εξωτερική, αναφέροντας ως ενδεδειγμένη ρύθμιση για το κλιματιστικό μας τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί το μηχάνημα μας να ανταποκριθεί σωστά, να μην καταναλώνει συνεχώς ρεύμα.

Εκτός βέβαια από τη σωστή θερμοκρασία σημαντική είναι για τον κ.Κοντούσια είναι και ο καθαρισμός των φίλτρων που δεν χρειάζεται τεχνικό μπορεί να γίνει από τον καθένα απλά χρησιμοποιώντας καθαρό νερό. Το πλύσιμο των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μήνα και φυσικά εφόσον πλυθούν τα φίλτρα πρέπει να τοποθετούνται ξανά εφόσον πρώτα έχουν στεγνώσει καλά.

 

βίντεο Διάφορα κάνουμε Καύσωνας κλιματιστικό λάθος μεγάλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο ντελίβερι, η αλλαγή του φαγητού και όσα είδε ο διανομέας την τελευταία του βραδιά
Δε, 19 Οκτ 2026 22:25
Σπάνια προφητική εξομολόγηση του Γιώργου – Όταν ο ίδιος μιλούσε για τον θάνατο – Καθηλωτικός…
Δε, 19 Οκτ 2026 21:54
O «Έρωτας Αρχάγγελος» του Μητροπάνου κρύβει μια σπαρακτική αληθινή ιστορία
Δε, 19 Οκτ 2026 21:36
Τι θα ισχύσει τελικά για τις συντάξεις Νοεμβρίου και τα 400 ευρώ
Δε, 19 Οκτ 2026 21:28
Αυτά τα ζώδια έκαναν υπομονή και τώρα ανταμείβονται από το Σύμπαν! Θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει…
Δε, 19 Οκτ 2026 14:36
Αυτήν την ελληνική εκπομπή διάλεξε το κοινό και “σάρωσε” σε νούμερα – Σε ποιές “γύρισε” την πλάτη
Δε, 19 Οκτ 2026 14:30
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.