Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Νέα Σμύρνη: Το είδαν στο βίντεο – Πριν σκοτώσει τη Χριστίνα, την ανάγκασε να κάνει κάτι τραγικό

Κυ, 23 Αυγ 2026 21:33

Αθήνα: Αδιανόητο περιστατικό με οδηγό αστικού λεωφορείου – “Θα σε γ@@@@…” (Βίντεο σοκ)

Κυ, 23 Αυγ 2026 21:28

Έκτακτο: Αδιανόητο θρίλερ στο Ιόνιο: Αγνοείται επιχειρηματίας – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Κυ, 23 Αυγ 2026 19:47
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε όλο το νησί – “Για να πούμε αν ήταν ο κύριος ή όχι θα πρέπει…»

Τε, 28 Αυγ 2024 21:09 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε νωρίτερα το νησί της Κρήτης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία στους κατοίκους της. Η δόνηση που σημειώθηκε ήταν στο 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ με 11,2 χιλιόμετρα βάθος και 15 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ. Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο newsit.gr αναφορικά με την ισχυρή δόνηση του σεισμού. «Ήταν έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη», είπε ο Γεωλόγος.

«Δεν υπάρχουν ζημιές. Ουσιαστικά είναι ένα ρήγμα που οριοθετεί την Γαύδο από την Κρήτη. Ρήγμα εγκάρσιο στην Γαύδο. Την χωρίζει από την Κρήτη.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη πρέπει να περάσουν μια δυο ώρες για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 19:29.

Η δόνηση που σημειώθηκε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Δείτε το βίντεο – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


«Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», λέει με τη σειρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γαύδο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο σεισμολόγος αναφέρει: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί».

«Αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Πλούσια η σεισμική ιστορία της Κρήτης, με στοιχεία από τη βαθιά αρχαιότητα έως τις μέρες μας», προσθέτει ο ίδιος.

“Ήταν «Κυρίως – “Για αν…” για Διάφορα θα ισχυρό Κρήτη: λένε να νησί οι όλο όχι που πούμε πρέπει….. σεισμό σεισμολόγοι. ταρακούνησε τι το τον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Σμύρνη: Το είδαν στο βίντεο – Πριν σκοτώσει τη Χριστίνα, την ανάγκασε να κάνει κάτι τραγικό
Κυ, 23 Αυγ 2026 21:33
Αθήνα: Αδιανόητο περιστατικό με οδηγό αστικού λεωφορείου – “Θα σε γ@@@@…” (Βίντεο σοκ)
Κυ, 23 Αυγ 2026 21:28
Έκτακτο: Αδιανόητο θρίλερ στο Ιόνιο: Αγνοείται επιχειρηματίας – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες
Κυ, 23 Αυγ 2026 19:47
Αν φας αυτό το σπιτικό σαγανάκι θα πεις «bye bye» στις ταβέρνες
Κυ, 23 Αυγ 2026 19:22
24 – 30 Αυγούστου: Εβδομάδα σταθμός για τα οικονομικά 3 ζωδίων – Το Σύμπαν τους δίνει αφθονία
Κυ, 23 Αυγ 2026 18:57
Αυτός θα είναι ο καιρός του φθινοπώρου 2026: Οι εκτιμήσεις για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο
Κυ, 23 Αυγ 2026 17:14
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.