Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Ελλάδα: Όλοι βρίσκονται σε σοκ! Ξαφνικά κατέρρευσε την ώρα που οδηγούσε και πέθανε ο πρόεδρος του…

Σα, 20 Δεκ 2025 19:15

Καταπέλτης η Γερμανού για Μαζωνάκη! – “Τη γνώμη μου την έχω…”

Σα, 20 Δεκ 2025 18:18

Αγρίνιο: Σοκαριστική σκηνή! Οι γείτονες δεν πιστευαν στα μάτια τους – Τον βρήκαν μέσα στην αυλή…

Σα, 20 Δεκ 2025 18:04
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε όλο το νησί – “Για να πούμε αν ήταν ο κύριος ή όχι θα πρέπει…»

Τε, 28 Αυγ 2024 21:09 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε νωρίτερα το νησί της Κρήτης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία στους κατοίκους της. Η δόνηση που σημειώθηκε ήταν στο 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ με 11,2 χιλιόμετρα βάθος και 15 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ. Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο newsit.gr αναφορικά με την ισχυρή δόνηση του σεισμού. «Ήταν έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη», είπε ο Γεωλόγος.

«Δεν υπάρχουν ζημιές. Ουσιαστικά είναι ένα ρήγμα που οριοθετεί την Γαύδο από την Κρήτη. Ρήγμα εγκάρσιο στην Γαύδο. Την χωρίζει από την Κρήτη.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη πρέπει να περάσουν μια δυο ώρες για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 19:29.

Η δόνηση που σημειώθηκε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Δείτε το βίντεο – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


«Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», λέει με τη σειρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γαύδο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο σεισμολόγος αναφέρει: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί».

«Αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Πλούσια η σεισμική ιστορία της Κρήτης, με στοιχεία από τη βαθιά αρχαιότητα έως τις μέρες μας», προσθέτει ο ίδιος.

“Ήταν «Κυρίως – “Για αν…” για Διάφορα θα ισχυρό Κρήτη: λένε να νησί οι όλο όχι που πούμε πρέπει….. σεισμό σεισμολόγοι. ταρακούνησε τι το τον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα: Όλοι βρίσκονται σε σοκ! Ξαφνικά κατέρρευσε την ώρα που οδηγούσε και πέθανε ο πρόεδρος του…
Σα, 20 Δεκ 2025 19:15
Καταπέλτης η Γερμανού για Μαζωνάκη! – “Τη γνώμη μου την έχω…”
Σα, 20 Δεκ 2025 18:18
Αγρίνιο: Σοκαριστική σκηνή! Οι γείτονες δεν πιστευαν στα μάτια τους – Τον βρήκαν μέσα στην αυλή…
Σα, 20 Δεκ 2025 18:04
Για δύο ζώδια, το 2026 ξεκινά με μια νέα επαγγελματική ευκαιρία
Σα, 20 Δεκ 2025 16:28
Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής – Κατέρρευσε και έπαθε…
Σα, 20 Δεκ 2025 16:09
Ελλάδα: Θλίψη! Νεκρή από καρκίνο η γνωστή τραγουδίστρια…
Σα, 20 Δεκ 2025 15:16
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.