Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αθήνα: Πού βρίσκεται το γνωστό εστιατόριο από το οποίο παρήγγειλαν τα άτομα που κατέληξαν στο νοσοκομείο

Τρ, 28 Ιούλ 2026 12:58

Εξελίξεις στην υπόθεση με τη 42χρονη στη Σύρο – “Γίνεται όλο και πιο παράλογο” Τι δικό της ψάχνουν οι Αρχές μέσα στο σπίτι

Τρ, 28 Ιούλ 2026 12:00

Ελλάδα: Συνελήφθη γιος γνωστού Έλληνα ηθοποιού

Τρ, 28 Ιούλ 2026 11:28
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε όλο το νησί – “Για να πούμε αν ήταν ο κύριος ή όχι θα πρέπει…»

Τε, 28 Αυγ 2024 21:09 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε νωρίτερα το νησί της Κρήτης, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανησυχία στους κατοίκους της. Η δόνηση που σημειώθηκε ήταν στο 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ με 11,2 χιλιόμετρα βάθος και 15 χλμ βορειοανατολικά της Γαύδου.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του ΕΚΠΑ. Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε στο newsit.gr αναφορικά με την ισχυρή δόνηση του σεισμού. «Ήταν έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη», είπε ο Γεωλόγος.

«Δεν υπάρχουν ζημιές. Ουσιαστικά είναι ένα ρήγμα που οριοθετεί την Γαύδο από την Κρήτη. Ρήγμα εγκάρσιο στην Γαύδο. Την χωρίζει από την Κρήτη.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη πρέπει να περάσουν μια δυο ώρες για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι», ανέφερε.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 19:29.

Η δόνηση που σημειώθηκε 71 χιλιόμετρα νότια του Ρεθύμνου και βορειοανατολικά της Γαύδου ταρακούνησε τους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

Δείτε το βίντεο – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη


«Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», λέει με τη σειρά του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (28/8) ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γαύδο.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο σεισμολόγος αναφέρει: «Προ ολίγου, σεισμός μεγέθους 5,2 κοντά στη Γαύδο, στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση περίπου 45 χλμ. νοτίως των Σφακίων. Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε αν είναι ο κύριος. Αυτό θέλει δουλειά για να απαντηθεί».

«Αναμένονται μετασεισμοί. Πάντως ο σεισμός έγινε σε σημαντική απόσταση από την Κρήτη. Αναμένουμε ειδήσεις από τη Γαύδο που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο. Πλούσια η σεισμική ιστορία της Κρήτης, με στοιχεία από τη βαθιά αρχαιότητα έως τις μέρες μας», προσθέτει ο ίδιος.

“Ήταν «Κυρίως – “Για αν…” για Διάφορα θα ισχυρό Κρήτη: λένε να νησί οι όλο όχι που πούμε πρέπει….. σεισμό σεισμολόγοι. ταρακούνησε τι το τον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθήνα: Πού βρίσκεται το γνωστό εστιατόριο από το οποίο παρήγγειλαν τα άτομα που κατέληξαν στο νοσοκομείο
Τρ, 28 Ιούλ 2026 12:58
Εξελίξεις στην υπόθεση με τη 42χρονη στη Σύρο – “Γίνεται όλο και πιο παράλογο” Τι δικό της ψάχνουν οι Αρχές μέσα στο σπίτι
Τρ, 28 Ιούλ 2026 12:00
Ελλάδα: Συνελήφθη γιος γνωστού Έλληνα ηθοποιού
Τρ, 28 Ιούλ 2026 11:28
Κατασχέθηκαν 6,2 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων στην Αττική – Ποια προϊόντα θα κατέληγαν στο πιατο μας (Φωτό)
Τρ, 28 Ιούλ 2026 11:27
Η πανσέληνος φέρνει ανατροπές, αλήθειες και παλιές υποθέσεις στο προσκήνιο – Σε ποια ζώδια θα αλλάξει τη ζωή
Τρ, 28 Ιούλ 2026 10:05
Ελλάδα: Ο κακός χαμός σε ψιλικατζίδικο – Γυναίκα μάλωσε με υπάλληλο, αλλά τη συνέχεια δεν μπορούσε κανείς να τη φανταστεί
Τρ, 28 Ιούλ 2026 09:58
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.