Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…

Δε, 16 Ιούν 2025 10:42

Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους

Δε, 16 Ιούν 2025 09:51

Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;

Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Στο “σφυρί” η μεζονέτα πασίγνωστου Έλληνα ποδοσφαιριστή – Το δάνειο από συμπαίκτη του που κατέληξε σε…

Τρ, 17 Δεκ 2024 08:53 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Η κόντρα των δύο πάλαι ποτέ συμπαικτών κρατάει χρόνια και η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Σε πλειστηριασμό βγαίνει η μεζονέτα του πρώην διεθνή του EURO 2004, Ζήση Βρύζα, εξαιτίας δανεικών που χρωστά στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για αύριο 18 Δεκεμβρίου 2024

Η μεζονέτα του Ζήση Βρύζα βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδων τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αύριο Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Ο λόγος του πλειστηριασμού και της κόντρας των άλλοτε φίλων και συμπαικτών είναι ένα δάνειο ύψους 65.000 ευρώ που σύναψε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τον Ζήση Βρύζα το 2013. Ο δανειζόμενος εισέπραξε τα χρήματα σε δύο δόσεις και βάσει του συμφωνητικού, έπρεπε να τα επιστρέψει μέχρι το τέλος εκείνου του έτους. Το δάνειο μετατράπηκε σε οφειλή διαρκείας και δύο χρόνια αργότερα οι δύο πλευρές υπέγραψαν τροποποιημένη σύμβαση για την εξόφληση των χρημάτων. Βάσει της δεύτερης συμφωνίας τα δανεικά έπρεπε να αποπληρωθούν μέχρι τις αρχές του 2016, αυτό δεν έγινε και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος προσπάθησε αρχικά με φιλικό τρόπο να πάρει τα χρήματά του πίσω, απέστειλε έγγραφη εξώδικη διαμαρτυρία στον Ζήση Βρύζα, ζητώντας εντός τριών ημερών να του καταβληθούν τα χρήματα εντόκως. Εκείνος ωστόσο εμφανίζεται να μην το έπραξε κι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η αγωγή Σαλπιγγίδη στον Βρύζα
Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε στις 13 Νοεμβρίου 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαίωσε σε πρώτο βαθμό. Το Πρωτοδικείο κήρυξε την απόφαση εν μέρει προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 30.000 ευρώ, αλλά συνολικά του έχουν επιδικαστεί γύρω στις 97.000 ευρώ (περιλαμβάνονται οι τόκοι, τα δικαστικά έξοδα κ.α.).

Κατά την εκδίκαση της αγωγής ο Ζήσης Βρύζας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν παρέστη ούτε παρευρέθηκε δικηγόρος που να τον εκπροσωπεί και καταδικάστηκε ερήμην. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε κατάσχεση για 97.232,38 ευρώ και ακολούθησε το πρώτο σφυρί της μεζονέτας στη Χαλκιδική στις 15 Ιανουαρίου 2020, με τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι, στις 31 Μαΐου2024 είχε προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο με επισπεύδοντα τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο πλειστηριασμός όμως ανεστάλη με εκείνους που παρακολουθούν την υπόθεση να υποθέτουν ότι οι δυο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές είχαν έρθει σε συμβιβασμό. Ωστόσο στο καλεντάρι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μεζονέτα του Ζήση Βρύζα εμφανίστηκε για να βγει στο σφυρί στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 όπου και πάλι ανεστάλη.

Τώρα, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, το ακίνητο αναμένεται να βγει στο σφυρί στις 18 Δεκεμβρίου 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς τις 200.000 ευρώ, μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του αρχικού πλειστηριασμού το 2019.

Η μεζονέτα της Χαλκιδικής
Το ακίνητο το οποίο αναμένεται να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 18 Δεκεμβρίου 2024, εφόσον δεν υπάρξει κάποια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών, είναι μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (αποθήκη – γκαράζ), εμβαδού του υπογείου βοηθητικού χώρου (αποθήκης – γκαράζ) 25,93 τ.μ., εμβαδού της ισόγειας κατοικίας καθαρού 25,93 τ.μ., που αποτελείται από ένα ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα δωμάτιο, ένα λουτρό WC και τη σκάλα καθόδου προς το υπόγειο. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών με υπόγειο, που αναπτύσσεται επί αγρού συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., και βρίσκεται στη θέση «Ζαντραχι» ή «Τηγάνι Ράχη» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος κατοικιών με την επωνυμία «Γαλανό», σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και 1 χλμ, πριν από τη διασταύρωση της Αφύτου. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η μεζονέτα είναι δεύτερη από τη θάλασσα. Ακόμη, είναι πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες στην έμπροσθεν και οπίσθια πρόσοψη, σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής. Επιπλέον, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή.

Περαιτέρω, διαθέτει ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο – περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο (500τ.μ., περίπου), περιποιημένο και διαστρωμένο με πλακίδια, εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, διαμορφώσεις από γκαζόν και φυτεύσεις. Έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό στην πρόσοψη και φαίνεται πως διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο, ευρισκόμενη στο ύψωμα (βραχώδη όγκο) της Αφύτου. Όπως σημειώνεται, το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία και βρίσκεται σε στάθμη ισογείου (ξεμπάζωμα), το ισόγειο έχει γίνει 1ος όροφος, ενώ υφίσταται πέργκολα με κεραμοσκεπή στη στάθμη του ισογείου (πρόσοψη). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ισόγειο φαίνεται πως καταλαμβάνει επιφάνεια εμβαδού 70τ.μ. (υπέρβαση 45 τ.μ. περίπου), ενώ ο 1ος όροφος 55 τ.μ. περίπου (υπέρβαση 30 τ.μ.). Επίσης, υφίσταται προσθήκη αποθήκης εμβαδού 4 τ.μ., περίπου, στην πίσω πλευρά και συνολικά διάσπαση όγκου του όλου κτιριακού συγκροτήματος (δεν είναι συνεχόμενες οι κατοικίες). Ως εκ τούτου, το συνολικό εμβαδόν της μεζονέτας φτάνει στα 125 τ.μ. (70 τ.μ. ισόγειο + 55 τ.μ. ο 1ος όροφος). Ο περιβάλλοντας χώρος του συγκροτήματος διαθέτει φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, περιμετρική περίφραξη με ψηλό τοιχίο από μπετόν, πόρτα ασφαλείας, και άλλα.

– “σφυρί” από δάνειο Διάφορα Έλληνα Κατέληξε μεζονέτα πασίγνωστου ποδοσφαιριστή που σε…. στο συμπαίκτη το του
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Νοίκιασε διαμέρισμα Airbnb, αλλά στο μπαλκόνι του διπλανού έκρυβε…
Δε, 16 Ιούν 2025 10:42
Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Έφτασε η στιγμή που θα πλησιάσουν τα όνειρά τους
Δε, 16 Ιούν 2025 09:51
Πώς ένα παιδικό πάρτι στη Ρόδο κατέληξε σε τραγωδία: Πώς βρήκε φρικτό θάνατο;
Δε, 16 Ιούν 2025 09:29
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο γιος πασίγνωστης τραγουδίστριας, μετά από…
Δε, 16 Ιούν 2025 00:08
Έκτακτο – Σοκ στη Χαλκιδική! Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση ΚΤΕΛ με πολλά νεαρά άτομα – Υπάρχουν…
Κυ, 15 Ιούν 2025 22:09
Απίστευτος ο λόγος που συνετρίβη το αεροπλάνο της Air India – Το “κλειδί” στα τελευταία λόγια του πιλότου
Κυ, 15 Ιούν 2025 21:01
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.