Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

18 – 24 Μαΐου: Ο τροχός γυρνάει για αυτά τα 3 ζώδια – Τα περιμένουν μεγάλες αλλαγές…

Κυ, 17 Μάι 2026 13:43

Eurovision 2026: Αυτή είναι λεπτομέρεια στο «Ferto» που θυμίζει τραγούδι Τούρκου Dj του 2024 – Αλήθεια τώρα;

Κυ, 17 Μάι 2026 13:36

Eurovision 2026 – Γερμανού: Τα είπε όλα για τον Φωκά, τον Ακύλα και τη νικήτρια της Βουλγαρίας – Δεν είναι δικό μου το…

Κυ, 17 Μάι 2026 13:27
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ έχουν επικρίνει τις κινήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας

Πε, 11 Μαρ 2021 20:54 ΔΙΕΘΝΗ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Στο στόχαστρο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε η Τουρκία κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας που πραγματοποίησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επέκρινε την Άγκυρα για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και γενικότερα για τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα εναντίον της χώρας μας. Όπως εξήγησε, οι συγκεκριμένες κινήσεις σε συνδυασμό με την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 δεν συνάδουν με τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας.

«Έχουμε επικρίνει ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις νατοϊκές της δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των προκλητικών ενεργειών της εναντίον της Ελλάδας και των παραβιάσεων του εναέριου της χώρου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπλίνκεν αναγνώρισε ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε με πραγματική ανησυχία τον τελευταίο χρόνο τις εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ειδική αναφορά στις τουρκικές διεκδικήσεις. Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ πρέπει να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο, συμβάλλοντας στη προώθηση της σταθερότητας στη περιοχή.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των πλευρών στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε ότι η καταφυγή σε προκλητικές ενέργειες και στη χρήση στρατιωτικών μέσων δεν μπορεί να αποτελέσουν βάση για την επίλυση των διαφορών, οι οποίες πρέπει να επιλύονται ειρηνικά και διπλωματικά.

Σχετικά με το Κυπριακό, υπενθύμισε ότι είναι ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί προσωπικά ο πρόεδρος Μπάιντεν και επανέλαβε τη πάγια αμερικανική θέση, η οποία στηρίζει μια λύση εντός του καθορισμένου πλαισίου από τον ΟΗΕ και απορρίπτει μια λύση στη βάση δύο κρατών.

Ο κ. Μπλίνκεν κράτησε ανοιχτό το παράθυρο της αισιοδοξίας για τις σχέσεις με την Τουρκία, καθώς εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί μια μείωση της έντασης και ότι η Άγκυρα προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο παραγωγική προσέγγιση.

«Πιστεύω ότι μία από τις θετικές εξελίξεις σημειώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με μια σημαντική μείωση της θερμοκρασίας (έντασης) σε αυτά τα θέματα και με την Τουρκία να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους, προσπαθώντας να προχωρήσει με έναν πιο παραγωγικό τρόπο. Επομένως, είναι κάτι που το υποστηρίζουμε πολύ και θα συνεχίσουμε να βοηθούμε τα πράγματα να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση», υποστήριξε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Διάφορα Ελλάδας εναντίον επικρίνει έχουν κινήσεις Μπλίνκεν: Τουρκίας
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18 – 24 Μαΐου: Ο τροχός γυρνάει για αυτά τα 3 ζώδια – Τα περιμένουν μεγάλες αλλαγές…
Κυ, 17 Μάι 2026 13:43
Eurovision 2026: Αυτή είναι λεπτομέρεια στο «Ferto» που θυμίζει τραγούδι Τούρκου Dj του 2024 – Αλήθεια τώρα;
Κυ, 17 Μάι 2026 13:36
Eurovision 2026 – Γερμανού: Τα είπε όλα για τον Φωκά, τον Ακύλα και τη νικήτρια της Βουλγαρίας – Δεν είναι δικό μου το…
Κυ, 17 Μάι 2026 13:27
Είχε να γίνει 15 χρόνια! Αυτή είναι η τηλεθέαση που έκανε η ΕΡΤ στον τελικό της Γιουροβίζιον
Κυ, 17 Μάι 2026 12:41
Σάλος με τον Μικρούτσικο – Είπε με δύο λόγια για τον Akyla και τον τελικό ότι δεν τόλμησε κανείς
Κυ, 17 Μάι 2026 10:28
Eurovision 2026: Ποιες χώρες έδωσαν το 12άρι στην Ελλάδα – Ποιες «αγνόησαν» τον Akyla, δεν έδωσαν τίποτα!
Κυ, 17 Μάι 2026 10:20
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.