Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Πότε καταβάλλονται και ποιοι πληρώνονται πρώτοι;

Σα, 5 Σεπ 2026 09:38

Πότε αλλάζει ο καιρός – “Έρχεται” φθινόπωρο…

Σα, 5 Σεπ 2026 09:36

Το Σύμπαν αλλάζει πορεία ζωής για 3 ζώδια – Για τα επόμενα 7 χρόνια μπαίνουν σε περίοδο ευημερίας και ευκαιριών

Σα, 5 Σεπ 2026 09:32
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Νεό εμβόλιο από Σεπτέμβριο.Μεγάλη ανατροπή σε όσα πρέπει να αναμένουμε τους επόμενους μήνες για τον εμβολιασμό.

Δε, 14 Φεβ 2022 12:02 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Στο συρτάρι η τέταρτη δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ο Βασιλακόπουλος «δείχνει» τον δρόμο για τον νέο σχεδιασμό.

«Λιγότερο αποτελεσματικό το εμβόλιο» απέναντι στις νέες μεταλλάξεις, διαπιστώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και αποκαλύπτει τη μεγάλη ανατροπή σε όσα πρέπει να αναμένουμε τους επόμενους μήνες για τον εμβολιασμό.

 

«Το εμβόλιο παραμένει το κυριότερο εργαλείο, ο ιός αλλάζει άρα το εμβόλιο γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό μέχρι να επικαιροποιηθεί και να περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις» ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

 

Τόνισε δε πως «το εμβόλιο είχε αδιανόητα υψηλή κάλυψη τους πρώτους έξι με επτά μήνες», ενώ εξέφρασε την άποψη πως «από Σεπτέμβριο οι άνθρωποι χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα πάμε σε επικαιροποιημένη δόση και όχι σε τέταρτη από το υπάρχον εμβόλιο». «Όπως ακριβώς κάνουμε με τη γρίπη» σχολίασε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ελπίδα να βγει εμβόλιο αποτελεσματικό έναντι όλων των κορονοϊών και λίγο μακρύτερα στο μέλλον αναμένεται εμβόλιο που «θα πιάνει» και γρίπη και κορονοϊό.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος για τη μη αναγκαιότητα τέταρτης δόσης στον γενικό πληθυσμό και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος. Όπως είπε χθες στο Mega:

 

«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την τέταρτη δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό. Οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, εάν παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού».

αναμένουμε Ανατροπή: Διάφορα εμβολιασμό εμβόλιο επόμενους μήνες πρέπει Σεπτέμβριο.Μεγάλη τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Πότε καταβάλλονται και ποιοι πληρώνονται πρώτοι;
Σα, 5 Σεπ 2026 09:38
Πότε αλλάζει ο καιρός – “Έρχεται” φθινόπωρο…
Σα, 5 Σεπ 2026 09:36
Το Σύμπαν αλλάζει πορεία ζωής για 3 ζώδια – Για τα επόμενα 7 χρόνια μπαίνουν σε περίοδο ευημερίας και ευκαιριών
Σα, 5 Σεπ 2026 09:32
Ελλάδα: Τραγωδία, πριν από λίγο, με ψάλτη σε εκκλησία
Σα, 5 Σεπ 2026 00:48
Ζώδια, 5 Σεπτεμβρίου: Αυτοί είναι οι 2 πρωταγωνιστές της αυριανής ημέρας – Τι πρέπει να προσέξουν
Πα, 4 Σεπ 2026 22:52
Έκτακτο – Πρωτοφανής τραγωδία σε ελληνικό νησί – με ζευγάρι Έλληνες που πήγαν για διακοπές
Πα, 4 Σεπ 2026 22:45
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.