Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Πένθος για την Αγγελική Νικολούλη, μετά την εκπομπή της Παρασκευής – Στιγμές πολύ δύσκολες! – Την πήραν τηλέφωνο ότι…

Κυ, 2 Νοέ 2025 10:41

Συντάξεις: Νέες παροχές και αυξήσεις στους συνταξιούχους – Από πότε και ποιοί θα τις πάρουν;

Κυ, 2 Νοέ 2025 10:15

Βόλος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 44χρονο – Ο θόρυβος που άκουσε η μητέρα του και το σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισε…

Κυ, 2 Νοέ 2025 10:08
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πήρε την πρωτιά! – Στην κορυφή του κόσμου η Ελλάδα με αuτόν τον ξηρό καρπό – Στη δεκάδα άλλοι δύο

Τε, 23 Οκτ 2024 09:17 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Από όλα έχει ο ευλογημένος αυτός τόπος που πατάμε, με αποτέλεσμα η χώρα μας να μπορεί να ανταγωνιστεί προϊόντα άλλων χωρών και να κατακτήσει κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Ένα ακόμη ελληνικό προϊόν, λοιπόν, κατέκτησε την κορυφή για το Taste Atlas. Το διάσημο φιστίκι Αιγίνης ψηφίστηκε από το Taste Atlas ως το καλύτερο στον κόσμο. Στην έρευνα του διεθνούς οδηγού γεύσεων για τους 46 καλύτερους ξηρούς καρπούς του κόσμου, δεύτερο έρχεται το τουρκικό Αντέπ φιστικί από την επαρχία Γκαζιαντέπ, και ακολουθούν ποικιλίες φιστικιών από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστραλία και την Πορτογαλία.

Τη δεκάδα κλείνουν άλλες δύο ελληνικές ποικιλίες φιστικιών: των Μεγάρων και το κελυφωτό φιστίκι Φθιώτιδας.

Για το «χρυσό» φιστίκι Αιγίνης, το Taste Atlas σημειώνει:

«Αυτό είναι μακράν το πιο διάσημο ελληνικό φιστίκι. Αυτό το καταπληκτικό φιστίκι παράγεται από την ποικιλία Αιγίνης, η οποία καλλιεργείται παραδοσιακά στο νησί της Αίγινας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η πρώτη φυτεία φιστικιών εδώ ιδρύθηκε το 1896 από τον Νικόλαο Πέρογλου, ο οποίος έφερε τους ξηρούς καρπούς από τη Συρία.

Οι καιρικές συνθήκες και η σύσταση του εδάφους δίνουν σε αυτά τα φιστίκια ένα αναγνωρίσιμο άρωμα και γεύση, για τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Η περίοδος συγκομιδής ξεκινά τον Αύγουστο, όταν οι ξηροί καρποί συλλέγονται με μακριά τυλιγμένα ραβδιά που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν τα κλαδιά χωρίς να καταστρέψουν το δέντρο».

– blog αuτόν άλλοι δεκάδα Διάφορα δυο Ελλάδα καρπό κορυφή κόσμου με ξηρό πήρε Πρωτιά στη στην την τον του
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πένθος για την Αγγελική Νικολούλη, μετά την εκπομπή της Παρασκευής – Στιγμές πολύ δύσκολες! – Την πήραν τηλέφωνο ότι…
Κυ, 2 Νοέ 2025 10:41
Συντάξεις: Νέες παροχές και αυξήσεις στους συνταξιούχους – Από πότε και ποιοί θα τις πάρουν;
Κυ, 2 Νοέ 2025 10:15
Βόλος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 44χρονο – Ο θόρυβος που άκουσε η μητέρα του και το σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισε…
Κυ, 2 Νοέ 2025 10:08
Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Η γυναίκα βρισκόταν σε σοκ – Νεκρός ο…
Κυ, 2 Νοέ 2025 01:06
Κρήτη: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το σπίτι της βεντέτας – Σε φάγανε τα μπ@@@@@α! Oύρλιαζε η αδερφή του (Βίντεο – σοκ)
Σα, 1 Νοέ 2025 21:57
Κρήτη: Αυτός είναι ο 39χρονος πατέρας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ, λόγω βεντέτας – Η τραγική ειρωνεία με τη μέρα που…
Σα, 1 Νοέ 2025 18:00
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.