Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Μαζωνάκης: Όσα δείχνει η κάμερα που κατέγραψε τον Γιώργο, όταν πήγαινε για υδροθεραπεία

Τρ, 29 Σεπ 2026 23:08

“Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν κατεβασμένο το φ@@@@ μου” – Νέα καταγγελία για τον υπνοθεραπευτή

Τρ, 29 Σεπ 2026 23:00

30/9: Για 2 ζώδια μια συζήτηση ή μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής τους

Τρ, 29 Σεπ 2026 22:59
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Πως επηρεάζει η εισβολή στην Ουκρανία το έκτακτο επίδομα του Πάσχα.Τι θα γίνει με την καταβολή του.

Πε, 24 Φεβ 2022 17:20 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Άδοξο τέλος φαίνεται ότι θα έχει η κουβέντα για το κοινωνικό μέρισμα, το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022. Η ενεργειακή φτώχεια που χτύπησε την πόρτα των νοικοκυριών γίνεται ακόμη πιο έντονη από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Υπήρχαν κάποια στελέχη μέσα στην κυβέρνηση που σχεδίαζαν το συγκεκριμένο επίδομα για να ενισχυθούν ορισμένα νοικοκυριά απέναντι στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας στους λογαριασμούς του ρεύματος, της ΔΕΗ, το σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα. Όπως φαίνεται τα νοικοκυριά χρειάζονται έως και δύο βασικούς μισθούς για να καλύψουν τις απώλειες των εισοδημάτων τους από την ενεργειακή ακρίβεια.

Αυτή η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος.

Το κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα 2022
Ο σχεδιασμός ήταν να υπάρξει ένα έκτακτο επίδομα για το Πάσχα 2022 σε ορισμένα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι δικαιούχοι θα ήταν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 5.500 ευρώ έως 7.500 ευρώ. Δηλαδή όσοι ζουν με ελάχιστα χρήματα το μήνα (500 ευρώ περίπου). Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μία πηγή εισοδήματος και προτεραιότητα θα έχουν οι συνταξιούχοι, όσοι παίρνουν προνιακά επιδόματα και χαμηλούς μισθούς.

Από το κοινωνικό μέρισμα, όμως, αυτή τη φορά θα αποκλείονται ακόμη περισσότερα νοικοκυριά εξαιτίας περιουσιακών στοιχείων. Αυτή τη στιγμή όμως το συγκεκριμένο επίδομα είναι στον αέρα και κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν τελικά θα πληρωθεί.

Πριν από λίγες μέρες το iEidiseis.gr έγραφε για το κοινωνικό μέρισμα: «Ανάλογη ανησυχία επικρατεί και στα κυβερνητικά κλιμάκια. Τα οικονομικά και παραγωγικά υπουργεία, τα οποία ήλπιζαν σε μία σχετική και σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στην ενέργεια από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση πιθανότατα θα χειροτερέψει. Και αυτό, ελοχεύει τον κίνδυνο να ανατρέψει όχι μόνο τους σχεδιασμούς για νέα μέτρα στήριξης, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο και τη συνολική προσπάθεια της οικονομίας για έξοδο από τη μακροχρόνια κρίση.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ευρωπαϊκές προβλέψεις για εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση τουλάχιστον 2% του πληθωρισμού των ευρωπαϊκών χωρών, η κατάσταση που θα πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη, στελέχη του οικονομικού επιτελείου αφήνουν ήδη να εννοηθεί ότι με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι πλέον υπαρκτό το σενάριο ο όποιος δημοσιονομικός χώρος προκύψει από τα έσοδα του Μαρτίου και του Απριλίου, να αξιοποιηθεί για τη συνέχιση της στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση και όχι για έκτακτο κοινωνικό επίδομα».

γίνει Διάφορα εισβολή Έκτακτο Επηρεάζει Επίδομα καταβολή Ουκρανία Πάσχα.Τι στην

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζωνάκης: Όσα δείχνει η κάμερα που κατέγραψε τον Γιώργο, όταν πήγαινε για υδροθεραπεία
Τρ, 29 Σεπ 2026 23:08
“Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν κατεβασμένο το φ@@@@ μου” – Νέα καταγγελία για τον υπνοθεραπευτή
Τρ, 29 Σεπ 2026 23:00
30/9: Για 2 ζώδια μια συζήτηση ή μια πληροφορία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ζωής τους
Τρ, 29 Σεπ 2026 22:59
Αυτά τα 3 ζώδια πρέπει να προσέξουν πολύ το πορτοφόλι τους – Πότε αλλάζει το σκηνικό για τα οικονομικά τους
Τρ, 29 Σεπ 2026 22:56
Αγριεύει ο καιρός, έρχεται βροχή με διάρκεια – Το πιο δύσκολο 24ωρο
Τρ, 29 Σεπ 2026 22:52
Άκης Πετρετζίκης: Αυτός είναι ο λόγος που έκλεισε τα μαγαζιά του – “Αυτό ήταν το λάθος μου”
Τρ, 29 Σεπ 2026 22:45
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.