Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Απρίλιος: Τέλος η γκίνια για αυτά τα 3 ζώδια! “Φεύγουν” τα βάρη γεμίζει το πορτοφόλι!

Τρ, 21 Απρ 2026 00:16

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μυρτούς! Ποιοι ήταν στα υπόλοιπα δωμάτια; “Βρωμάει αυτή η ιστορία…”

Δε, 20 Απρ 2026 23:08

Χαϊδάρι: Συγκλονιστικές στιγμές μέσα χειρουργείο, λένε οι γιατροί! 4-5 φορές…

Δε, 20 Απρ 2026 22:43
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Έρχονται πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ – Με SMS και mail οι «καμπάνες» – Πού μπορουν οι οδηγοί να δουν…

Πε, 5 Μαρ 2026 21:59 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Πού βλέπουν την πράξη και την οφειλή στο gov.gr και ποια είναι η προθεσμία για υποβολή ένστασης

Βροχή πράξεων βεβαίωσης προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας φέρνουν οι ηλεκτρονικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι των συστημάτων της Πολιτείας. Μετά την αποστολή τριών γύρων ειδοποιητηρίων προς ιδιοκτήτες που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους, ξεκίνησε πλέον η κοινοποίηση πράξεων επιβολής προστίμων και οφειλών για 297.561 περιπτώσεις, με το συνολικό ποσό που βεβαιώνεται να φτάνει τα 109,5 εκατ. ευρώ.

Οι πράξεις επιβολής αφορούν ιδιοκτήτες που δεν προχώρησαν είτε στην ασφάλιση των οχημάτων τους είτε στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2025, παρά τα ειδοποιητήρια που είχαν αποσταλεί το προηγούμενο διάστημα. Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της Πολιτείας με ημερομηνία αναφοράς την 15η Δεκεμβρίου 2025, ενώ η διαδικασία βεβαίωσης των προστίμων και των οφειλών γίνεται σύμφωνα με το πλαίσιο του Ν. 5113/2024.

Από το σύνολο των πράξεων που αποστέλλονται, 125.051 αφορούν περιπτώσεις μη συμμόρφωσης στην υποχρέωση ασφάλισης οχημάτων, εκ των οποίων 116.687 αφορούν φυσικά πρόσωπα και 8.364 νομικά πρόσωπα. Παράλληλα, 172.510 πράξεις αφορούν οφειλές τελών κυκλοφορίας για το 2025, εκ των οποίων 161.456 αφορούν φυσικά πρόσωπα και 11.054 νομικά πρόσωπα.

Συνολικά, τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε 55,3 εκατ. ευρώ, ενώ για τις περιπτώσεις μη καταβολής τελών κυκλοφορίας τα πρόστιμα φτάνουν τα 26,4 εκατ. ευρώ και οι οφειλές τελών τα 27,7 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία των διασταυρωτικών ελέγχων

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών γίνεται μέσω SMS, email ή ταχυδρομείου, ανάλογα με τα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλωθεί. Οι πολίτες που έχουν καταχωρίσει στοιχεία στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας λαμβάνουν ενημέρωση με SMS και email, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η κοινοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά από την ΑΑΔΕ ή, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, με συστημένη επιστολή.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν αναλυτικά την πράξη επιβολής προστίμου και την εικόνα του οχήματός τους στην εφαρμογή «Διασταυρωτικοί Έλεγχοι» στο gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία – Οχήματα», ή απευθείας στο oximata.gov.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από την κοινοποίηση της πράξης. Στις περιπτώσεις που η ενημέρωση γίνεται με συστημένη επιστολή, η προθεσμία διαμορφώνεται σε 20 εργάσιμες ημέρες.

Η εξέταση των ενστάσεων πραγματοποιείται είτε αυτοματοποιημένα μέσω διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τις περιπτώσεις τελών κυκλοφορίας αρμόδιες είναι οι ΔΟΥ και τα ΚΕΦΟΔΕ, ενώ για τα ανασφάλιστα οχήματα η διαδικασία εξετάζεται από τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ. Οι πολίτες ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασης μέσα σε 30 εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της.

Η διαδικασία εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου και αξιόπιστου Μητρώου Οχημάτων, που θα επιτρέπει στις αρχές να εντοπίζουν έγκαιρα οχήματα που δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ασφάλιση, την καταβολή τελών κυκλοφορίας και τη διενέργεια ΚΤΕΟ. Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και η αποστολή των πράξεων υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την ΑΑΔΕ, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Πηγή: newmoney.gr

– mail sms Διάφορα δουν… Έρχονται Ιδιοκτήτες ΙΧ και καμπάνες με μπορούν να οδηγοί οι που πρόστιμα σε χιλιάδες
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απρίλιος: Τέλος η γκίνια για αυτά τα 3 ζώδια! “Φεύγουν” τα βάρη γεμίζει το πορτοφόλι!
Τρ, 21 Απρ 2026 00:16
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μυρτούς! Ποιοι ήταν στα υπόλοιπα δωμάτια; “Βρωμάει αυτή η ιστορία…”
Δε, 20 Απρ 2026 23:08
Χαϊδάρι: Συγκλονιστικές στιγμές μέσα χειρουργείο, λένε οι γιατροί! 4-5 φορές…
Δε, 20 Απρ 2026 22:43
Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Νεκρός ξαφνικά ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στις σειρές, που όλοι αγαπήσαμε…
Δε, 20 Απρ 2026 19:31
Κεφαλονιά: Σοκάρει ποιος είναι ο 66χρονος που μιλήσε με τη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ – Αποκαλύφθηκε…
Δε, 20 Απρ 2026 18:46
20-26 Απριλίου: Αυτά τα 4 ζώδια θα ζήσουν κάτι “σπάνιο”! “Έρχονται” απρόσμενες καταστάσεις και απίθανα πράγματα
Δε, 20 Απρ 2026 15:02
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.