Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

16/9: Σε 3 ζώδια συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή – Τα επόμενα βήματά τους θα είναι διαφορετικά

Τε, 16 Σεπ 2026 00:13

Έκτακτο: Θρίλερ στα δικαστήρια με το ζευγάρι γιατρών του Μαζωνάκη – Κατέρρευσε η Γάκα

Τε, 16 Σεπ 2026 00:07

Μαζωνάκης: Τι άλλο θα ακούσουμε – Αυτό ζήτησε η Γάκα από τους αστυνομικούς και έμειναν όλοι άφωνοι

Τρ, 15 Σεπ 2026 22:00
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Οι ημερομηνίες που φοβάται ο Ολλανδός αστρονόμος – σεισμολόγος – Τι απαντούν οι Έλληνες επιστήμονες

Σα, 8 Φεβ 2025 14:01 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link
Προσθήκη του net-time.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Google News

Μπορεί ένας αμφιλεγόμενος ερευνητής που χρησιμοποιεί τις κινήσεις των πλανητών να προβλέψει έναν μεγάλο σεισμό;

Ο λόγος για τον Ολλανδό Φρανκ Χούγκερμπετς στη νέα του ανάλυση για τους πιθανούς σεισμούς αναφέρει ότι η σεισμική ακολουθία αναμένεται να κορυφωθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

«Έχουμε σεληνιακή κορύφωση στις 8 του μήνα με τον Ποσειδώνα και τους αεραγωγούς. Οπότε δεν περιμένω πολλά από αυτήν την κορύφωση. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σεισμική απόκριση που θα κορυφωθεί γύρω στις 11» αναφέρει στο τελευταίο του βίντεο.

Ο ρόλος της Σελήνης
Παράλληλα, τονίζει ότι η Πανσέληνος (που θα συμβεί στις 12 του μήνα) ίσως επηρεάσει τα σεισμικά φαινόμενα.

«Έχουμε πανσέληνο στις 12. Και η σύγκλιση στην πλανητική γεωμετρία ακολουθεί τη σελήνη στις 13 και 14. Έχουμε ημι-ορθή γωνιακή γεωμετρία με τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα. Ταυτόχρονα, έχουμε ημι-ορθή γωνιακή γεωμετρία με τον Ερμή, τον Άρη και τον Ποσειδώνα. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική γεωμετρία» υποστηρίζει ο Ολλανδός ερευνητής.

«Επίσης, έχουμε τον Ερμή, τον Άρη και τον Ουρανό σε ορθή γωνία. Στις 14 έχουμε σύνοδο Σελήνης-Γης-Κρόνου. Γι’ αυτό λέω ότι πιθανώς γύρω στις 16 θα μπορούσε να υπάρξει σεισμική απόκριση. Παρατηρούμε τη σεληνιακή γεωμετρία και στη συνέχεια μετράμε περίπου 2 ημέρες από αυτήν τη γεωμετρία. Αυτό είναι το πλαίσιο που θα έχουμε στο προσεχές διάστημα» συμπληρώνει.

Για το λόγο αυτό, ο Χούγκερμπετς αναφέρει ως πιθανή ημερομηνία της κορύφωσης των σεισμών την 16 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποκλείεται να ζήσουμε σεισμό μέχρι και 7 ρίχτερ (όχι αναγκαστικά στη Σαντορίνη).

Υπενθυμίζεται ότι ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός «ερευνητής», υποστηρίζει ότι είχε προβλέψει τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, όταν 7,8 Ρίχτερ έπληξαν 11 επαρχίες το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2023, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 59.000 πολίτες.

Τι (του) απαντούν οι Έλληνες επιστήμονες
Θέση για τα όσα ανέφερε παλαιότερα ο Χούγκερμπετς είχε πάρει ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος.

«Ο σεισμολόγοι αλλά πάρα πολλές επιστήμες ταλαιπωρούνται από ανθρώπους οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ερευνητές και δυστυχώς αυτή τη στιγμή το Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναπαράγει με ανεύθυνο τρόπο ειδήσεις» είχε τονίσει.

«Αυτός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι ερευνητής, δεν δουλεύει σε κανένα ερευνητικό κέντρο, δεν έχει κάποια επιστημοσύνη, ο όποιος ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μεθόδους αστρονομίας και μπορεί να προβλέψει τους σεισμούς. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει μεθοδολογία, δεν έχει δεδομένα» συμπλήρωνε ο κ. Παπαζάχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους της Σαντορίνης να εμπιστεύονται όσα λένε οι δύο επιτροπές που ερευνούν τη σεισμική ακολουθία και την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

«Άρα, λοιπόν, δεν θα πρέπει να δίνουν σημασία σε Τούρκους, Ολλανδούς και όποιες άλλες εθνικότητες αναμειγνύονται στο θέμα γιατί δεν έχουν πλήρη γνώση των δεδομένων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

(ημερομηνίες) – blog απαντούν αστρονόμος Διάφορα Έλληνες επιστήμονες! οι Ολλανδός που Σαντορίνη: Σεισμοί σεισμολόγος στη τι φοβάται

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/9: Σε 3 ζώδια συμβαίνει μία μεγάλη αλλαγή – Τα επόμενα βήματά τους θα είναι διαφορετικά
Τε, 16 Σεπ 2026 00:13
Έκτακτο: Θρίλερ στα δικαστήρια με το ζευγάρι γιατρών του Μαζωνάκη – Κατέρρευσε η Γάκα
Τε, 16 Σεπ 2026 00:07
Μαζωνάκης: Τι άλλο θα ακούσουμε – Αυτό ζήτησε η Γάκα από τους αστυνομικούς και έμειναν όλοι άφωνοι
Τρ, 15 Σεπ 2026 22:00
Μαζωνάκης: Με ποιους μίλησε η Γάκα όταν ο Μαζωνάκης ήταν νεκρός; Σε ποιους έστειλε τη φωτογραφία του; Γιατί λείπει η κουβέρτα;
Τρ, 15 Σεπ 2026 18:23
Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για το τσαντάκι του Γιώργου – Τι είχε μέσα και τι έκαναν με αυτό οι γιατροί
Τρ, 15 Σεπ 2026 14:23
Αφθονία και τύχη για 3 ζώδια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου – Νέες ευκαιρίες και σημαντικές ευκαιρίες
Τρ, 15 Σεπ 2026 14:18
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.