Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν ένα Σάββατο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές! Η τύχη κινείται υπέρ τους!

Πα, 13 Μαρ 2026 23:05

Ελλάδα – Αυτός ο δρόμος ξεκινά από σήμερα τη χρέωση διοδίων με τα χιλιόμετρα – Πώς θα λειτουργεί;

Πα, 13 Μαρ 2026 23:02

Έκτακτο – Αδελφές νοσηλεύονται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση! Τα απλά συμπτώματα, που αποδείχθηκαν επικίνδυνα

Πα, 13 Μαρ 2026 22:55
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! Πέθανε ξαφνικά ο…

Πε, 20 Μαρ 2025 20:34 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης.

Ο Λάµπης Τσιριγωτάκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα Ομάδα του συγκροτήματος Λαµπράκη και κατόπιν εργάστηκε στο τμήμα διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Το Βήµα. ∆ιέκοψε τη συνεργασία του µε το συγκρότηµα Λαµπράκη για να σπουδάσει µε υποτροφία στη σχολή δημοσιογραφίας του λόρδου Τόµσον, ιδιοκτήτη τότε του συγκροτήματος των Times στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε µε τις βρετανικές εφημερίδες Western Mail στο Κάρντιφ και Liverpool Echo στο Λίβερπουλ, όπως και µε την ελληνική υπηρεσία του BBC.

Από το 1979 και για τέσσερις περίπου δεκαετίες εργάστηκε ως ανταποκριτής στο Λονδίνο για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφημερίδα Έθνος.

Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς αποστολές. Κάλυψε την Ισλαμική Επανάσταση του Χοµεϊνί στο Ιράν για το αµερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ταυτόχρονα, είχε παρουσιάσει στην ΕΡΤ τριάντα περίπου δικά του ντοκιμαντέρ µε διεθνή και ελληνικά θέματα. Το ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Η Ελλάδα του ανατέλλοντος ηλίου», που αποκαλύπτει την επίδραση της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στην Ιαπωνία σήμερα, βραβεύτηκε µε τρία χρυσά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισµό που οργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για τηλεοπτικά ντοκιµαντέρ µε θέµα την Ιαπωνία. Το ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «Αντίο, Μις Σαϊγκόν», το οποίο περιγράφει τη ζωή στο Βιετνάµ μετά τον εμφύλιο πόλεμο, βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας Έθνος.

Είχε βραβευτεί από το ίδρυμα δημοσιογραφίας Μπότση για την αντικειμενική του δημοσιογραφία.

Τελευταίο του συγγραφικό έργο ήταν η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αναμνήσεις ζωής – Από τον Τζον Λένον στον Νέλσον Μαντέλα» από τις «Εκδόσεις Λιβάνη».

δημοσιογραφικό Διάφορα Θλίψη! κόσμο ξαφνικά Ο… Πέθανε στον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 3 ζώδια που θα ζήσουν ένα Σάββατο γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές! Η τύχη κινείται υπέρ τους!
Πα, 13 Μαρ 2026 23:05
Ελλάδα – Αυτός ο δρόμος ξεκινά από σήμερα τη χρέωση διοδίων με τα χιλιόμετρα – Πώς θα λειτουργεί;
Πα, 13 Μαρ 2026 23:02
Έκτακτο – Αδελφές νοσηλεύονται με μηνιγγίτιδα σε σοβαρή κατάσταση! Τα απλά συμπτώματα, που αποδείχθηκαν επικίνδυνα
Πα, 13 Μαρ 2026 22:55
149 λεπτά απολύτως καθηλωτικά! Δες στο Netflix την ταινιάρα που δεν βγάζει μπροστά ο αλγόριθμος
Πα, 13 Μαρ 2026 21:18
Δημόσιοι υπάλληλοι: «Διπλή» αύξηση τον Απρίλιο – Ποιοι θα πάρουν “μπόνους”;
Πα, 13 Μαρ 2026 21:14
Πλαφόν: Τι θα ισχύει ανά περιοχή για τα καύσιμα; Πόσο θα πωλούνται;
Πα, 13 Μαρ 2026 21:11
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.