Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Αύγουστος: Αυτά τα 2 ζώδια παραμελήθηκαν πολύ – Το Σύμπαν τους δίνει τύχη το Σαββατοκύριακο

Τε, 5 Αυγ 2026 15:06

Θρήνος στη Λακωνία για την Ελένη που βρήκε τραγικό τέλος, λίγο πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο

Τε, 5 Αυγ 2026 14:46

Ελλάδα: Στιγμές τρόμου πέρασε πεθερά στα χέρια του γαμπρού της

Τε, 5 Αυγ 2026 10:36
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! Πέθανε ξαφνικά ο…

Πε, 20 Μαρ 2025 20:34 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών από ανακοπή καρδιάς ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και χρόνια ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Λονδίνο, Λάμπης Τσιριγωτάκης.

Ο Λάµπης Τσιριγωτάκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα Ομάδα του συγκροτήματος Λαµπράκη και κατόπιν εργάστηκε στο τμήμα διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας Το Βήµα. ∆ιέκοψε τη συνεργασία του µε το συγκρότηµα Λαµπράκη για να σπουδάσει µε υποτροφία στη σχολή δημοσιογραφίας του λόρδου Τόµσον, ιδιοκτήτη τότε του συγκροτήματος των Times στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε µε τις βρετανικές εφημερίδες Western Mail στο Κάρντιφ και Liverpool Echo στο Λίβερπουλ, όπως και µε την ελληνική υπηρεσία του BBC.

Από το 1979 και για τέσσερις περίπου δεκαετίες εργάστηκε ως ανταποκριτής στο Λονδίνο για την ΕΡΤ, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την εφημερίδα Έθνος.

Πραγματοποίησε πολλές διεθνείς αποστολές. Κάλυψε την Ισλαμική Επανάσταση του Χοµεϊνί στο Ιράν για το αµερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ταυτόχρονα, είχε παρουσιάσει στην ΕΡΤ τριάντα περίπου δικά του ντοκιμαντέρ µε διεθνή και ελληνικά θέματα. Το ντοκιμαντέρ του µε τίτλο «Η Ελλάδα του ανατέλλοντος ηλίου», που αποκαλύπτει την επίδραση της αρχαίας και της σύγχρονης Ελλάδας στην Ιαπωνία σήμερα, βραβεύτηκε µε τρία χρυσά βραβεία στον ετήσιο διαγωνισµό που οργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας για τηλεοπτικά ντοκιµαντέρ µε θέµα την Ιαπωνία. Το ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «Αντίο, Μις Σαϊγκόν», το οποίο περιγράφει τη ζωή στο Βιετνάµ μετά τον εμφύλιο πόλεμο, βραβεύτηκε στα ετήσια τηλεοπτικά βραβεία της εφημερίδας Έθνος.

Είχε βραβευτεί από το ίδρυμα δημοσιογραφίας Μπότση για την αντικειμενική του δημοσιογραφία.

Τελευταίο του συγγραφικό έργο ήταν η αυτοβιογραφία του με τίτλο «Αναμνήσεις ζωής – Από τον Τζον Λένον στον Νέλσον Μαντέλα» από τις «Εκδόσεις Λιβάνη».

δημοσιογραφικό Διάφορα Θλίψη! κόσμο ξαφνικά Ο… Πέθανε στον
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύγουστος: Αυτά τα 2 ζώδια παραμελήθηκαν πολύ – Το Σύμπαν τους δίνει τύχη το Σαββατοκύριακο
Τε, 5 Αυγ 2026 15:06
Θρήνος στη Λακωνία για την Ελένη που βρήκε τραγικό τέλος, λίγο πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο
Τε, 5 Αυγ 2026 14:46
Ελλάδα: Στιγμές τρόμου πέρασε πεθερά στα χέρια του γαμπρού της
Τε, 5 Αυγ 2026 10:36
Τα πήρε “κρανίο” η Κορομηλά με αυτά που άκουσε – “Ενσυναίσθηση και σοβαρότητα μηδέν”
Τε, 5 Αυγ 2026 09:54
Αύγουστος: Το Σύμπαν “αγκαλιάζει” αυτά τα 5 ζώδια με ευκαιρίες – Η τύχη θα είναι με το μέρος τους
Τε, 5 Αυγ 2026 09:50
Γιατί στις 12 Αυγούστου όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στον ουρανό – Κάτι πολύ σπάνιο θα συμβεί
Τε, 5 Αυγ 2026 09:47
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2026 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.