Δεκάδες οικογένειες Αυστραλών έχασαν χιλιάδες ευρώ, καταστράφηκαν οι ονειρεμένες διακοπές τους και έμειναν ακόμη και αποκλεισμένες στο εξωτερικό, μετά τη χρεοκοπία μεγάλου ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο έκλεινε πακέτα διακοπών και για την Ελλάδα.
Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Traveldream τέθηκε σε καθεστώς διαχείρισης και έπαψε να λειτουργεί στις 28 Απριλίου. Η χρεοκοπία είχε ως επακόλουθο να ακυρωθούν την τελευταία στιγμή οι κρατήσεις πτήσεων, καταλυμάτων, κρουαζιέρων και εκδρομών για τους πελάτες της.
Μια μητέρα και οι δύο κόρες της έχασαν 33.000 δολάρια, ενώ μια ομάδα ταξιδιωτών, οι οποίοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία κράτηση στο όνομά τους αφού έφτασαν στο ξενοδοχείο τους.
Η Donna Lamberth και ο σύζυγός της έχασαν 15.500 δολάρια εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης του ταξιδιωτικού γραφείου.
Το ζευγάρι έκανε αποταμίευση για δύο χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, με αφετηρία το Βανκούβερ, μια κρουαζιέρα από την Αλάσκα, πριν καταλήξουν στο Λας Βέγκας. Τον Δεκέμβριο εξόφλησαν όλο το ταξίδι. Όμως, όταν η κα. Lamberth τηλεφώνησε στην εταιρία κρουαζιέρας, πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα ότι είχαν καταβληθεί μόνο 250 δολάρια ως προκαταβολή για την κρουαζιέρα και την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να πληρωθούν ακόμη 7.000 δολάρια.
Δυστυχώς, το ζευγάρι αναγκάστηκε να ακυρώσει τις διακοπές του αφού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει εκ νέου για τη διαμονή και την κρουαζιέρα.
Η Michelle Brown, μαζί με τον σύζυγό της και τους φίλους τους, έφτασαν στο Βανκούβερ, έπειτα από 21 ώρες πτήσης από την Αυστραλία, για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι δεν υπήρχε κράτηση στο όνομά τους, σύμφωνα με το news.com.au.
Ήταν από τα τουλάχιστον 75 άτομα που έχασαν τα χρήματά τους εξαιτίας της πτώχευσης, σύμφωνα με τον διαχειριστή Bill Karageozis, από την εταιρία αφερεγγυότητας Mcleods.
Ο κ. Karageozis δήλωσε ότι τα χρέη της εταιρίας ήταν απίθανο να ξεπεράσουν το 1 εκατ. δολάρια και ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα υλικά περιουσιακά στοιχεία.
Ο διαχειριστής ενθάρρυνε τους πελάτες να προσπαθήσουν να μάθουν ποιος ήταν ο ταξιδιωτικός “χονδρέμπορος” τους -η εταιρία που πλήρωνε το ταξιδιωτικό γραφείο για να εξασφαλίσει υπηρεσίες.
Ο κατάλογος μερικών από τους προμηθευτές, με τους οποίους οι πελάτες κλήθηκαν να επικοινωνήσουν, ήταν οι Royal Caribbean Cruises, Holland America Cruises, Qantas, Air Canada, United Airlines, American Airlines, Singapore Airlines, Westjet και Canada Rockeries Keywest Tours.
Ο Christopher Banson είναι ο μοναδικός διευθυντής της Australian Travel Deals Pty Ltd, της επωνυμίας με την οποία είναι εγγεγραμμένο το Traveldream, το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2016.
Διευθύνει, επίσης, την Salt Water Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει 30 ξενοδοχεία σε όλη την Αυστραλία, αλλά δεν επηρεάστηκε από την κατάρρευση του Traveldream.
Ένας άλλος μέτοχος, η Travel Dream Australia Pty Ltd, οφείλει στην Traveldream 49.000 δολάρια, σύμφωνα με τους διαχειριστές. Η εταιρία αυτή διευθύνεται από τον Paul Mercuri, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της Traveldream, αλλά δεν εργαζόταν στην εταιρεία όταν αυτή χρεοκόπησε. Ούτε ο Mercuri είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με την πτώχευση.