Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Τα τρία τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Τέλος στην αρνητική ενέργεια, ένας νέος κύκλος ανοίγει

Κυ, 3 Αυγ 2025 17:26

Ρόδος: Υπόθεση “παγώνει” το αίμα – Σε σοκ οι αστυνομικοί με τα αποτελέσματα του DNA – Αποκαλύφθηκε για 29χρονη ότι…

Κυ, 3 Αυγ 2025 15:08

Φρίκη και ανατριχίλα! Μητέρα ταξίδευε με το λεωφορείο έχοντας τη 2χρονη κόρη της μέσα σε…

Κυ, 3 Αυγ 2025 15:03
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Σοκ στο Δίστομο: Ήρωας ο Κρητικός οδηγός του φορτηγού – Συγκλονίζει ο τρόπος που ήθελε να σώσει τους άλλους οδηγούς

Κυ, 21 Ιούλ 2024 18:14 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Ήρωας ο Κρητικός οδηγός του “τρελού” φορτηγού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Δίστομο, που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς, ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα, όταν αντιλήφθηκε ότι τα φρένα δεν έπιαναν.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Ρεθύμνου από τον τραγικό θάνατο του 51χρονου Μπάμπη Γαραντωνάκη ο οποίος ήταν ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας που έπεσε σε γκρεμό το απόγευμα της Παρασκευής 19/7 σε περιοχή του Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, ο 51χρονος πατέρας τριών παιδιών που κατάγεται από τον Κισσό του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ενώ οδηγούσε το φορτηγό γεμάτο κάρβουνο στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου και με προορισμό εργοστάσιο, αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα φρένα της νταλίκας.

Καταβάλλοντας ηρωικές προσπάθειες και με συνεχή κορναρίσματα για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς κατάφερε να μην συγκρουστεί με άλλα οχήματα, απέφυγε πεζούς αλλά και πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να βγεί από το φορτηγό όταν αυτό εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό.

Το βαρύ όχημα μετά την πτώση του τυλίχθηκε στις φλόγες, ακολούθησαν διαδοχικά τρεις εκρήξεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και ο άτυχος Μ. Γαραντωνάκης να εγκλωβιστεί στις λαμαρίνες και να απανθρακωθεί.

Τις τελευταίες στιγμές του αδελφού του, που βρήκε τραγικό χαμό την περασμένη Παρασκευή στο σοκαριστικό τροχαίο με νταλίκα στο Δίστομο, περιγράφει στο GOODnet.gr ο αδελφός του 51χρονου, Λευτέρης Γαραντωνάκης που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία στα Χανιά και ο οποίος βρέθηκε στο Δίστομο την Κυριακή, έχοντας απευθείας επικοινωνία με τους συναδέλφους του απ’ τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Ήταν αυτοθυσία … και κάτι παραπάνω αυτό που έκανε ο αδελφός μου. Αν δεν πάτε να δείτε το σημείο, δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έγινε» δηλώνει με περίσσεια αξιοπρέπεια ο κ. Γαραντωνάκης, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ίδιος, το όχημα που οδηγούσε ο 51χρονος άνδρας είχε σταματήσει λίγο πιο πάνω στις στροφές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, τα διάφορα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί στο όχημα, είχαν επισημανθεί από τον 51χρονο στην εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

«Ήταν λίγο πριν κατέβει στην παραλία του Διστόμου. Ο αδελφός μου κόρναρε, έπαιζε με τα φώτα για να κάνουν οι άνθρωποι στην άκρη – ευτυχώς έκαναν. Πέρασε μπροστά από βενζινάδικο της περιοχής – ο άνθρωπος από το βενζινάδικο είδε την “τρελή” πορεία του φορτηγού. Μέχρι που πέρασε την παραλία. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Στην τελευταία στροφή, λίγο πριν τα καταφέρει και βγει στην ευθεία για να πάει στο εργοστάσιο που ήταν ο προορισμός του, το όχημα τον πέταξε από κάτω».

Ο κ. Λευτέρης Γαραντωνάκης υποστηρίζει πως ο αδελφός του γνώριζε πάρα πολύ καλά την περιοχή. «Είχε πάει εκεί αμέτρητες φορές. Αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν το πρώτο του ταξίδι. Δούλευε πολλά χρόνια σε φορτηγά. Τον δρόμο τον ήξερε. Ήθελε να γλιτώσει πολύ κόσμο, γι’ αυτό ήταν μέσα στη νταλίκα. Αλλιώς θα μπορούσε να πηδήξει από την πρώτη στιγμή».

Στην Αθήνα η κηδεία του 51χρονου – Αφήνει πίσω του γυναίκα και τρία παιδιά

Η σορός του 51χρονου βρίσκεται στη Λιβαδειά. Από εκεί θα μεταφερθεί στη Λαμία για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ρεθεμνιώτικης καταγωγής οδηγού. Το πρόωρο και τόσο άδικο φευγιό του σκόρπισε θλίψη και στο Ρέθυμνο.

Οι ρίζες του Μ. Γαραντωνάκη είναι από τον Κισσό Αγίου Βασιλείου. Η κηδεία του, ωστόσο, θα γίνει στην Αθήνα, εκεί που διαμένουν η σύζυγος και τα τρία παιδιά τους ηλικίας 8, 16 και 22 ετών.

Δείτε το βίντεο – Το φορτηγό του 51χρονου Μπάμπη, προτού πέσει στον γκρεμό


“τρελού” – άλλους βρήκε Διάφορα Δίστομο: ήθελε ήρωας θάνατό Κρητικός να Οδηγός οδηγούς που Σοκ στο Συγκλονίζει σώσει του τους τραγικό τρόπος φορτηγού
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τρία τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Τέλος στην αρνητική ενέργεια, ένας νέος κύκλος ανοίγει
Κυ, 3 Αυγ 2025 17:26
Ρόδος: Υπόθεση “παγώνει” το αίμα – Σε σοκ οι αστυνομικοί με τα αποτελέσματα του DNA – Αποκαλύφθηκε για 29χρονη ότι…
Κυ, 3 Αυγ 2025 15:08
Φρίκη και ανατριχίλα! Μητέρα ταξίδευε με το λεωφορείο έχοντας τη 2χρονη κόρη της μέσα σε…
Κυ, 3 Αυγ 2025 15:03
Τελευταίες εξελίξεις για συντάξεις!: “Έρχονται” αυξήσεις έως και 81 ευρώ – Ποιοι συνταξιούχοι θα τις πάρουν
Κυ, 3 Αυγ 2025 14:20
Κορινθία: Αδιανόητο περιστατικό σε πανηγύρι με ιερέα και παπαδιά – Οι τραγουδιστές “πάγωσαν” – Ούρλιαζε και του πετούσε σουβλάκια γιατί…
Κυ, 3 Αυγ 2025 14:07
Έκτακτο – Θρίλερ σε εξέλιξη – Μεγάλη έρευνα για να τον βρουν στη θάλασσα – Άνδρας έπεσε από πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο…
Κυ, 3 Αυγ 2025 12:21
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.