Close Menu
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΝΕΑ

Συντάξεις: Νέες παροχές και αυξήσεις στους συνταξιούχους – Από πότε και ποιοί θα τις πάρουν;

Κυ, 2 Νοέ 2025 10:15

Βόλος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 44χρονο – Ο θόρυβος που άκουσε η μητέρα του και το σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισε…

Κυ, 2 Νοέ 2025 10:08

Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Η γυναίκα βρισκόταν σε σοκ – Νεκρός ο…

Κυ, 2 Νοέ 2025 01:06
Facebook X (Twitter) Instagram
Net-time.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • LIFESTYLE
  • TV
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Net-time.gr

Τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη βασιλόπιτα – Το μυστικό για να σου βγει “αφρός”

Κυ, 22 Δεκ 2024 18:53 ΔΙΑΦΟΡΑ
Facebook Twitter WhatsApp Email Copy Link

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν να καλωσορίσουμε το νέο έτος κι αν είσαι από αυτές που μέχρι και την βασιλόπιτα θες να φτιάχνεις μόνη σου, σου έχουμε πέρα από την καλύτερη συνταγή και τα κορυφαία tips της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για να σου βγει αφράτη σαν σύννεφο!

Τα tips της Αργυρώς
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζυγίστε τα υλικά σας πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής.
Χτυπήστε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να γίνει κρέμα το μίγμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Χτυπήστε καλά τους κρόκους στο μίγμα ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Από την ώρα που θα βάλετε το αλεύρι απαλά αναδιπλώνετε το μίγμα. Όχι χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για να παραμείνει αφράτη και μετά το ψήσιμο η πίτα μας.
Μην ανοιγοκλείνετε το φούρνο χωρίς λόγο διότι η βασιλόπιτα θέλει αρκετή ώρα ψήσιμο. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός τότε ελέγξτε το ψήσιμο, αφού περάσουν 50 λεπτά.
Δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο, αν δε σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε σωστά και σταθεροποιήθηκε στο κέντρο. Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα ή την λάμα από ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνή τότε η πίτα μας είναι ψημένη. Αν βγει με υγρασία ζύμης τότε θέλει περισσότερο χρόνο ψησίματος.
Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά κι αναποδογυρίστε την σε σχάρα ώστε να κρυώσει σωστά.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο Lurpak
400 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα/ες αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα κρατάμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί κατά προτίμηση 28 ή 30 εκ. με πλαϊνά τοιχώματα ύψους 6 -7 εκατοστών.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε πολύ εύκολα αφού ψηθεί.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.

Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν τα υλικά για λίγα λεπτά.

Αφού λιώσει η ζάχαρη και κρεμώσει το μίγμα, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Πρέπει κάθε φορά να τους πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε τον επόμενο κρόκο.

Με μίξερ χειρός σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές που στέκονται (περίπου για 2-3 λεπτά). Κρατάμε τη μαρέγκα στην άκρη για λίγο.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 1.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Εναλλάξ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ. Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε το χτύπημα με αλεύρι.

Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια. Προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μίγμα με μία μαλακή σπάτουλα για να μην χάσουμε τον όγκο του.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί.

Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο κέντρο της. Αν βγει στεγνή η λάμα από ζύμη, τότε είναι έτοιμη.

Αφήνουμε 15΄να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει ελαφρά. Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Argiro.gr

– “αφρός” βασιλόπιτα βγει για Διάφορα κάνουμε λάθη με μυστικό να όλοι που σου» Τα τι το
Είμαστε και στο Google News: Ακολουθήστε μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Νέες παροχές και αυξήσεις στους συνταξιούχους – Από πότε και ποιοί θα τις πάρουν;
Κυ, 2 Νοέ 2025 10:15
Βόλος: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για 44χρονο – Ο θόρυβος που άκουσε η μητέρα του και το σοκαριστικό θέαμα που αντίκρισε…
Κυ, 2 Νοέ 2025 10:08
Γιώργος Καραϊβάζ: Συναγερμός σε ξενοδοχείο στην Αράχωβα – Η γυναίκα βρισκόταν σε σοκ – Νεκρός ο…
Κυ, 2 Νοέ 2025 01:06
Κρήτη: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το σπίτι της βεντέτας – Σε φάγανε τα μπ@@@@@α! Oύρλιαζε η αδερφή του (Βίντεο – σοκ)
Σα, 1 Νοέ 2025 21:57
Κρήτη: Αυτός είναι ο 39χρονος πατέρας, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ, λόγω βεντέτας – Η τραγική ειρωνεία με τη μέρα που…
Σα, 1 Νοέ 2025 18:00
Κρήτη: Το πρωτοφανές σημερινό μακελειό με τους νεκρούς έχει τις ρίζες του στο 1954 – Τι συνέβη εκείνο το καλοκαίρι;
Σα, 1 Νοέ 2025 15:55
Facebook X (Twitter) Pinterest Vimeo WhatsApp TikTok Instagram

Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232108

  • TAYTOTHTA
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© 2025 net-time.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.